
Σε τζιχάντ κατά των δυτικών στο Νταρφούρ καλεί ο Οσάμα μπιν Λάντεν
Κάλεσμα σε ιερό πόλεμο κατά της ειρηνευτικής δύναμης που αναμένεται να εγκατασταθεί στο Νταρφούρ απηύθυνε με ηχογραφημένο μήνυμα ο Οσάμα μπιν Λάντεν. Το μήνυμα ήταν συνέχεια του μηνύματος το οποίο είχε μεταδώσει την Δευτέρα ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ-Τζαζίρα.
95
Κάλεσμα σε ιερό πόλεμο κατά της ειρηνευτικής δύναμης που αναμένεται να εγκατασταθεί στο Νταρφούρ απηύθυνε με ηχογραφημένο μήνυμα ο Οσάμα μπιν Λάντεν.
Το μήνυμα εμφανίστηκε σε ισλαμιστικές ιστοσελίδες την Τρίτη και ήταν μέρος του μηνύματος για ενότητα προς στις εξτρεμιστικές ομάδες στο Ιράκ το οποίο είχε μεταδώσει την Δευτέρα ο τηλεοπτικός σταθμός Αλ-Τζαζίρα.
«Είναι καθήκον των μουσουλμάνων του Σουδάν, των γειτονικών περιοχών και ειδικά της Αραβικής χερσονήσου να ξεκινήσουν ιερό αγώνα (τζιχάντ) κατά των Σταυροφόρων εισβολέων και να διεξάγουν ένοπλη επανάσταση για να απομακρύνουν αυτούς που τους το επέτρεψαν» φέρεται να δηλώνει στο μήνυμα.
Παρόμοιο μήνυμα είχε απευθύνει τον Σεπτέμβριο και ο υπαρχηγός της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι.
Σε άλλα αποσπάσματα, ο Μπιν Λάντεν καλεί τους μουσουλμάνους όλης της Μέσης Ανατολής να σπεύσουν να βοηθήσουν «τα αδέλφια τους στο Ιράκ», όπως τονίζει.
Οι ιστοσελίδες που δημοσίευσαν το μήνυμα γράφουν ότι ηχογραφήθηκε στα μέσα Οκτωβρίου. Οι ειδικοί που εξέτασαν το μήνυμα το έκριναν ως αυθεντικό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 74-82: «Διπλό» κορυφής για τους «ερυθρόλευκους»
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κόψει τον δρόμο προς τις καλύτερες δουλειές
- Παγκόσμια αποθέωση για τον Καραλή: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου για την καριέρα του
- Διεθνής σάλος για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τις παραιτήσεις υπουργών
- Σοβαρό επεισόδιο έξω το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου – Κουκουλοφόροι αναποδογύρισαν ΙΧ και προξένησαν φθορές
- Πόσο Μάικλ Τζόρνταν είσαι; Ή αλλιώς, ο πλουσιότερος αθλητής όλων των εποχών

