Με ψηλά το κεφάλι πρέπει να αντιμετωπίσει ο Πανιώνιος την Έλφσμποργκ λέει ο Νικολάου
Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με τον Μπερνάρ Κουμορτζί στην αποστολή του «πέταξε» για τη Σουηδία ο Πανιώνιος, καθώς την Πέμπτη (19:00) αντιμετωπίζει την Χέλσινγκμποργκ στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου του Κυπέλλου UEFA. Πολύ δύσκολο παιχνίδι χαρακτήρισε αυτό με την Έλφσμποργκ ο Μάριος Νικολάου, προθέτοντας όμως ότι «εάν πάμε με σκυμμένο το κεφάλι είμαστε χαμένο από χέρι!»
Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα και με τον Μπερνάρ Κουμορτζί στην αποστολή του «πέταξε» για τη Σουηδία ο Πανιώνιος, καθώς την Πέμπτη (19:00) αντιμετωπίζει την Χέλσινγκμποργκ στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου του Κυπέλλου UEFA.
Ο Έβαλντ Λίνεν υπολογίζει στα πλάνα του τον Γκανέζο μέσο, καθώς λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της ομάδας, έφτασε ειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, σύμφωνα με την οποία ο ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφού δεν έχει φτάσει στο όριο των καρτών.
Οι 20 ποδοσφαιριστές που συμπεριλαμβάνονται στην αποστολή είναι οι ακόλουθοι: Κένινγκ, Γκάσπαρ, Αραβίδης, Μάκος, Μανιάτης, Καπετάνος, Σπυρόπουλος, Γουνδουλάκης, Φερνάντεζ, Τζιμπούρ, Κουμορτζί, Πλετς, Κρέσιτς, Μαϊστόροβιτς, Κόντης, Κουτσόπουλος, Σκούφαλης, Μπερτέ, Ριμπέιρο και Νικολάου.
Πολύ δύσκολο παιχνίδι χαρακτήρισε αυτό με την Έλφσμποργκ ο Μάριος Νικολάου στο «wind.com.gr», προθέτοντας ότι «εάν πάμε με σκυμμένο το κεφάλι είμαστε χαμένο από χέρι!»
Και συμπλήρωσε:
«Αυτή η ομάδα παρουσιάζεται πολύ δυνατή στην έδρα της. Πρέπει να είμαστε σοβαροί, πειθαρχημένοι και αφοσιωμένοι στο στόχο και την αποστολή μας. Οφείλουμε να δώσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας για να τα καταφέρουμε. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες και όποιος μπαίνει στη διαδικασία των μεγάλων διεθνών αναμετρήσεων είναι αναγκασμένος να έχει προσοχή και διάρκεια στην απόδοσή του.
» Για παράδειγμα, θυμάμαι το τι κάναμε με την εθνική Κύπρου στην Ιρλανδία την περασμένη εβδομάδα όπου παίξαμε καλά, προηγηθήκαμε και στην τελευταία φάση του αγώνα δεχθήκαμε το γκολ με αποτέλεσμα να μείνουμε ανικανοποίητοι».
– Η ομάδα προέρχεται από δύο ήττες στο πρωτάθλημα, από ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Μήπως αυτά τα αποτελέσματα επηρεάζουν την ψυχολογική προετοιμασία της ομάδας σου ενόψει του αγώνα στη Σουηδία;
«Είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας αυτό με την Χέλσινγκμποργκ. Σίγουρα όταν προέρχεσαι από δύο ήττες με τόσο βαρύ σκορ έχεις στο μυαλό σου το τι μπορεί να έφταιξε και αυτό δεν είναι και τόσο ευχάριστο στην ψυχολογική προετοιμασία αλλά δεν πρέπει να κοιτάμε το τι έγινε αλλά το τι μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα. Η ομάδα θα πάει στη Σουηδία με ψηλά το κεφάλι γιατί αυτό είναι υποχρέωση πριν από τόσο δύσκολα και καθοριστικά παιχνίδια».
– Μιλώντας για την κρισιμότητα του συγκεκριμένου αγώνα, αναφέρεσαι και τη βαθμολογική του σημασία; Πιστεύεις δηλαδή πως υπάρχουν αρκετές ελπίδες πρόκρισης στη επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA για την ομάδα σου;
«Ο κάθε αγώνας στη φάση των ομίλων έχει τις ιδιαιτερότητές του και τις ξεχωριστές δυσκολίες του. Πιστεύω πως από εμάς εξαρτώνται πολλά. Το πώς θα πάμε να παίξουμε. Με τι διάθεση θα αγωνιστούμε. Το καλό είναι πως στην ομάδα μας υπάρχει η ποιότητα και η αυτοπεποίθηση που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Θα πάμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια ξέροντας πως όλα είναι πολύ δύσκολα. Με αυτοσυγκέντρωση και καλή προετοιμασία μπορούμε να πετύχουμε το σκοπό μας εξετάζοντας τον κάθε αγώνα ξεχωριστά. Τώρα έχουμε την αποστολή στη Σουηδία και ο Πανιώνιος φέτος έχει δείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Θέλω να δείξουμε το καλό ευρωπαϊκό μας πρόσωπο».
– Η νίκη στη Γαλλία μπορεί να αποτελέσει για εσάς έναν οδηγό επιτυχίας;
«Ο κάθε αγώνας, όπως είπα, έχει διαφορετικό χαρακτήρα. Ήταν κάτι άλλο το παιχνίδι στη Γαλλία καθώς είναι και εντελώς διαφορετικό το στιλ παιχνιδιού της Χέλσινγκμποργκ. Εμείς θα πάμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, όπως κάναμε αυτό που έπρεπε στη Γαλλία και κερδίσαμε δίκαια. Εφόσον προσπαθήσουμε όπως μπορούμε, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.
Η Γιουβέντους συνεχίζει την επέλαση με στόχο την έξοδο στο Champions League και παραμένει αήττητη για έβδομο σερί παιχνίδι (πέντε νίκες, δυο ισοπαλίες). Τα γκολ οι Ντέιβιντ (2'), Τουράμ 57'.
Δείτε βίντεο με όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα από τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League.