Placement για το 10% της Καλπίνης-Σίμος στα 3,36 ευρώ/μετοχή
Νωρίτερα από το αναμενόμενο πραγματοποιήθηκε το placement του 10% της Kαλπίνης-Σίμος, καθώς την Δευτέρα «πέρασαν» μέσω του ΧΑ τρία πακέτα 3,8 εκατ. μετοχών (10,2% του μετοχικού κεφαλαίου) έναντι 3,36 ευρώ ανά μετοχή (12,768 εκατ. ευρώ).
27
Νωρίτερα από το αναμενόμενο πραγματοποιήθηκε το placement του 10% της Kαλπίνης-Σίμος, καθώς την Δευτέρα «πέρασαν» μέσω του ΧΑ τρία πακέτα 3,8 εκατ. μετοχών (10,2% του μετοχικού κεφαλαίου) έναντι 3,36 ευρώ ανά μετοχή (12,768 εκατ. ευρώ).
Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική,η διοίκηση της εταιρείας το τελευταίο διάστημα πραγματοποίησε παρουσιάσεις σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού και του εσωτερικού με στόχο την ενημέρωση πριν την πραγματοποίηση του placement.
Οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, οι οικογένειες Καλπίνη και Σίμου, φέρονται ότι κατείχαν μέχρι την Δευτέερα ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από το 75%.
Η εταιρεία έχει να επιδείξει το τελευταίο διάστημα σημαντικές αναπτυξιακές κινήσεις και αποφάσεις οι οποίες την φέρουν μεταξύ των κορυφαίων και ταχέως αναπτυσσόμενων του κλάδου της μεταλλουργίας σε Ελλάδα και Βαλκάνια, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους θεσμικούς.
Σύμφωνα με τα όσα η διοίκηση παρουσίασε σαν αναμενόμενα μεγέθη του 2007, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Καλπίνης-Σίμος Α.Ε. το 2007 θα είναι 185 εκατ. ευρώ (+23%), τα κέρδη EBITDA 21,4 εκατ. (από 15,3 εκατ. ευρώ το 2006), ενώ τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας προβλέπεται να ανέλθουν σε σύνολο χρήσης στα 10,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 69,3% έναντι του 2006.
Με τα σημερινά επίπεδα της τιμής της μετοχής που διαπραγματεύεται κοντά στα 3,5 ευρώ, οι δείκτες για τον όμιλο διαμορφώνονται σε P/E 12,5 και P/BV 1,4 περίπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί των ΗΠΑ ήταν πιο εκτεταμένοι από τους προηγούμενους – Επλήγησαν «πάνω από 80 στόχοι»
- Ιρλανδία: Η Βουλή εγκρίνει απαγόρευση των εισαγωγών προϊόντων από ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτικη Οχθη
- Κρίση θεσμών στην Ελλάδα;
- Ανεξέλεγκτες οι χρήσεις της ΑΙ στο δημόσιο τομέα
- Ταξί: Συνελήφθησαν 4 οδηγοί που εισέπραξαν υπερβολικό κόμιστρο από τουρίστες
- Ισραήλ: Ο Λίβανος πρέπει να εξαλείψει «τον κίνδυνο» της Χεζμπολάχ στον νότο, δηλώνει το Βερολίνο
- Καναδάς: Η Βρετανική Κολομβία προσφεύγει κατά της OpenAI για την πολύνεκρη τραγωδία του Τάμπλερ Ριτζ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442