Μάχες με δεκάδες νεκρούς στο Αφγανιστάν ανάμεσα σε δυνάμεις του ΝΑΤΟ και Ταλιμπάν
Περισσότερους από 50 νεκρούς και ανάμεσά τους ένα βρέφος 2 ετών άφησαν οι σφοδρές μάχες την Παρασκευή και το Σάββατο στην επαρχία Χελμάντ στο Αφγανιστάν. Η ISAF εξέφρασε «βαθιά θλίψη» για το θάνατο της μικρής Αφγανής από σφαίρα στρατιώτη του ΝΑΤΟ.
Περισσότερους από 50 νεκρούς και ανάμεσά τους ένα βρέφος 2 ετών άφησαν οι σφοδρές μάχες την Παρασκευή και το Σάββατο στην επαρχία Χελνμάντ στο Αφγανιστάν.
Η ΝΑΤΟϊκή δύναμη ISAF εξέφρασε «βαθιά θλίψη» για το θάνατο της μικρής Αφγανής από τη σφαίρα στρατιώτη του ΝΑΤΟ την Παρασκευή. σύμφωνα με την αστυνομία, ο στρατιώτης είχε ανοίξει πυρ για να σταματήσει εάν αυτοκίνητο έξω από το σπίτι της μικρής. Η σφαίρα εξοστρακίσθηκε και χτύπησε το βρέφος στο κεφάλι.
Στην επαρχία Χελμάντ παράγεται το μεγαλύτερο μέρος του οπίου στο Αφγανιστάν το οποίο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, διαθέτει το 93% της παγκόσμιας παραγωγής.
Λόγω των σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ στρατιωτών της ΝΑΤΟϊκής δύναμης και των Ταλιμπάν πολλοί άμαχοι έχουν βρεθεί στα διασταυρούμενα πυρά και έχουν χάσει τη ζωής τους από τις αρχές του έτους.
Το Σάββατο δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίσθηκαν από την έκρηξη βόμβας στην επαρχία Πάκτια, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής. Ένας αρχηγός τοπικής φυλής είχε δολοφονηθεί από αγνώστους στην ίδια περιοχή.
Η ελευθερία (αίσθημα αυτονομίας) ενισχύει την ευτυχία σε όλο τον κόσμο, αλλά μια εκτεταμένη διεθνής μελέτη δείχνει ότι προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χαρά σε πλουσιότερες χώρες,