
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κόστα Ρίκα μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τη χώρα η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα, μετά τις μεγάλες υλικές ζημιές και τους δεκάδες νεκρούς που προκάλεσαν οι πλημμύρες εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων από την αρχή της εβδομάδας.
71
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε τη χώρα η κυβέρνηση της Κόστα Ρίκα, μετά τις μεγάλες υλικές ζημιές και τους δεκάδες νεκρούς που προκάλεσαν οι πλημμύρες εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων από την αρχή της εβδομάδας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης, Ντανιέλ Γκαγιάρδο, οι πλημμύρες έχουν ήδη στοιχίσει 18 ανθρώπινες ζωές και υλικές ζημιές ύψους 80 εκατ. δολαρίων, εάν συνυπολογισθούν και αυτές από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών.
Ο Γκαγιάρδο προσέθεσε ότι πολλοί δρόμοι σε ολόκληρη τη χώρα έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές, ειδικά στο νότιο τμήμα της Κόστα Ρίκα και στη βόρεια επαρχία Γουανακάστε. «Η ζημιά στο οδικό δίκτυο είναι πελώρια» επιβεβαίωσε και ο Ροδρίγο Αρίας, προσωπάρχης και αδελφός του προέδρου της χώρας.
Ζημιές από πλημμύρες υπέστησαν επίσης γειτονικές χώρες, κυρίως η Νικαράγουα και ο Παναμάς, και αρκετά νησιά στην Καραϊβική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Τα σενάρια ως το φινάλε της Euroleague: Πώς βγαίνει πρώτος ο Ολυμπιακός, μέχρι 6η θέση ο Παναθηναϊκός
- Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]
- Euroleague: Ο Μπαρτζώκας έγραψε ιστορία με 300 ματς στο πάγκο του Ολυμπιακού
- Ανάρπαστα μικρά και μεσαία διαμερίσματα
- Μπαρτζώκας: «Δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτό το ματς με τα επόμενα»


