
Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τους επενδυτές να τοποθετούνται επιλεκτικά σε blue chips, καθώς και στις εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης. Κέρδη για ΔΕΗ και Γενική Τράπεζα.
27
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη, με τους επενδυτές να τοποθετούνται επιλεκτικά σε blue chips, καθώς και στις εταιρείες της μικρής κεφαλαιοποίησης.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,10% στις 5.221,22 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 127,6 εκατ. ευρώ.
Η ΔΕη σημειώνει άνοδο 1,30% στα 28 ευρώ, ενώ η Μέτκα υποχωρεί κατά 0,42% στα 18,90 ευρώ. Οι δύο εταιρείες υπέγραψαν τη συμφωνία για την κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας με φυσικό αέριο στο Αλιβέρι, ισχύος 427,4 Μεγαβάτ, έναντι 219,2 εκατ. ευρώ.
Αναλυτές είπαν ότι η αντικατάσταση των παλαιών, ρυπογόνων μονάδων της ΔΕΗ με νέες, σύγχρονης τεχνολογίας, παράλληλα με τις προθέσεις της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση της επιχείρησης, θα ενισχύσει μακροπρόθεσμα την κερδοφορία της επιχείρησης.
Η Γενική Τράπεζα σημειώνει άνοδο 2,99% στα 6,88 ευρώ. Η διοίκηση της τράπεζας ανακοίνωσε ότι τα δημοσιεύματα περί πώλησης της συμμετοχής της Societe Generale δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Διευκρινίζεται επίσης,ότι η σχετική φημολογία δεν πρέπει καθ οιονδήποτε τρόπο να συνδέεται με την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.
Ο ΟΤΕ υποχωρεί κατά 1,24% στα 25,48 ευρώ. Το ποσοστό της Marfin Investment (αμετάβλητη στα 6,70 ευρώ) διαμορφώθηκε σε 13,05%.
Αμετάβλητη στα 5,40 ευρώ η Attica Group. Σύμφωνα με πληροφορίες, η MIG φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους μετόχους μειοψηφίας (Mitica) στα 5,50 ευρώ/μετοχή.
Η Mitica απέκτησε το 5% της Τιτάν (+1,35% στα 35,92 ευρώ), όπως ανακοίνωσε η τσιμεντοβιομηχανία.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,16%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει πτώση 0,13% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 0,55%.
Από τις μετοχές που διακινούνται, 108 ενισχύονται, 89 υποχωρούν και 181 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σύρος: Ιατροδικαστική εξέταση, τηλεφωνικές επικοινωνίες και κάμερες ασφαλείας θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση
- Πυρκαγιές σε Γαλλία – Ισπανία: Στάχτη 1,5 εκατ. στρέμματα, πάνω από 320.000 οι εκτοπισμένοι
- Στην αντεπίθεση ο Ινφαντίνο μετά το Μουντιάλ: «Σπέρνετε μίσος και ψεύτικες φήμες» (pics)
- Καρκίνος: Παγκόσμια αύξηση – Τα νέα περιστατικά αναμένεται να φτάσουν τα 34 εκατομμύρια έως το 2050
- «Το πρόβλημα δεν είναι το Σύνταγμα, αλλά όσοι το παραβιάζουν» – Οι συνταγματολόγοι Ακρίτας Καϊδατζής και Χαράλαμπος Κουρουνδής στο in
- Στραζέλ: «Αν εξαιρέσουμε Παναθηναϊκό και Χάποελ, όλες οι κορυφαίες ομάδες ενδιαφέρθηκαν» (pic, vid)

