
Στους 67 οι νεκροί στο Βιετνάμ από το πέρασμα του τυφώνα Λεκίμα
Τουλάχιστον 67 νεκροί είναι ο τελευταίος απολογισμός του τυφώνα Λεκίμα, ο οποίος έπληξε περιοχές του βόρειου και κεντρικού Βιετνάμ. Οι Αρχές κάνουν λόγο για τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 45 ετών. Τουλάχιστον 14 ακόμα άνθρωποι αγνοούνται.
30
Τουλάχιστον 67 νεκροί είναι ο τελευταίος απολογισμός του τυφώνα Λεκίμα, ο οποίος έπληξε περιοχές του βόρειου και κεντρικού Βιετνάμ. Οι Αρχές κάνουν λόγο για τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 45 ετών. Τουλάχιστον 14 άτομα αγνοούνται.
Τα σπίτια εκατοντάδων χιλιάδων Βιετναμέζων πολιτών εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από το νερό. Η βόρειος επαρχεία Θαν Χόα και η επαρχεία Νγκε Αν επλήγησαν περισσότερο από τις πλημμύρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του βιετναμέζικου Ερυθρού Σταυρού και κυβερνητικών αξιωματούχων περίπου δύο εκατομμύρια άτομα στις δύο βόρειες επαρχίες επηρεάστηκαν από τις πλημμύρες.
Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ, Νγκουγέν Ταν Ντουνγκ, πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις πληγείσες περιοχές και ζήτησε από τις τοπικές Αρχές να απομακρύνουν τους κατοίκους.
Σε πολλές περιοχές οι δρόμοι έχουν κλείσει και πολλές γραμμές ηλεκτρισμού έπεσαν, με αποτέλεσμα να απομονωθούν αρκετά χωριά. Επίσης επικρατεί τώρα ο φόβος μετάδοσης ασθενειών μέσω του νερού.
Ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός έστειλε 170.000 δολάρια και έκανε έκκληση για βοήθεια προς τον Ερυθρό Σταυρό του Βιετνάμ.
Εν τω μεταξύ καταιγίδα στην ανατολική Κίνα έχει επηρεάσει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια ανθρώπους δημιουργώντας προβλήματα στις μετακινήσεις, προκαλώντας διακοπές ρεύματος, ενώ και τα σχολεία έμειναν κλειστά.
Ο τυφώνας Κρόσα υποβαθμίστηκε στην κατηγορία του τροπικού τυφώνα την Κυριακή, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπινες απώλειες. Πάντως 1,4 εκατομμύρια άτομα εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στις παράκτιες περιοχές για προληπτικούς λόγους.
Τραίνο εκτροχιάστηκε ανάμεσα στις πόλεις Γουενζού και Τζινχούα στην επαρχεία Τσεζιάνγκ, νοτιοδυτικά της Σαγκάη. Τα σωστικά συνεργεία δήλωσαν πάντως ότι και οι 600 επιβάτες, καθώς και το πλήρωμα είναι σώοι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Politico: Πώς ο Τραμπ μπορεί να διαλύσει το ΝΑΤΟ εκ των έσω – Τα πέντε σενάρια
- Το… κλειδί για να πάει στη Μπαρτσελόνα ο Μπερνάντο Σίλβα
- Κατέρρευσε ο απεργός πείνας για τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας
- Η Κάλας υποβαθμίζει τις φήμες για αντιπαλότητα με την φον ντερ Λάιεν – «Ιστορίες για γατοκαβγάδες», λέει
- Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο in: Η ανακύκλωση της συζήτησης για το 2015 βολεύει τον Μητσοτάκη — η Αριστερά πρέπει να κοιτάξει μπροστά
- Είδος πολυτελείας το σουβλάκι – Φτάνει πλέον τα 5 ευρώ το τυλιχτό

