27

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαμπατζάν έφτασε το Σάββατο στη Δαμασκό για συνομιλίες με Σύρους αξιωματούχους εν όψει της επικείμενης διάσκεψης των γειτονικών χωρών του Ιράκ και της ειρηνευτικής δάσκεψης για τη Μέση Ανατολή που έχει προταθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

Ο κ. Μπαμπατζάν, που μετά τη Συρία θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε Ιορδανία, Ισραήλ και Παλαιστινιακά Εδάφη, έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της συριακής πρωτεύουσας από τον ομόλογό του Αμπντούλ Φάταχ Αμόρα.

Η επισκεψή του στη Δαμασκό θα επικεντρωθεί στις προπαρασκευαστικές συνομιλίες για τη διάσκεψη των γειτονικών χωρών του Ιράκ που πρόκειται να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Οκτωβρίου.

Πριν την αναχώρησή του από την Αγκυρα, ο κ. Μπαμπατζάν δήλωσε ότι «η περιοχή περνά τώρα μια πολύ ευαίσθητη περίοδο και αντιμετωπίζει προβλήματα, με κύριο το Παλαιστινιακό, καθώς και τις εξελίξεις στο Ιράκ που εάν επιδεινωθούν ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά όλη την περιοχή».

Επισήμανε ότι «η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τη συνεισφορά της για την αποκατάσταση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή».

Σημειώνεται ότι πληροφορίες του τουρκικού Τύπου κάνουν λόγω για ενδεχόμενο ρόλο μεσολαβητή του κ. Μπαμπατζάν μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, καθώς η Τουρκία διατηρεί καλές σχέσεις με το Ισραήλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό