
Η Ουάσιγκτον πιέζει την Total να αποσυρθεί από το Ιράν
Πιέσεις να τερματίσει την δραστηριότητά της στο Ιράν δέχεται γαλλική εταιρεία πετρελαιοειδών Total σύμφωνα με δήλωση στον Monde του προέδρου και γενικού διευθυντή του ομίλου Κριστόφ ντε Μαρζερί. Η Ουάσιγκτον πίεζε στο παρελθόν την Total να αποσυρθεί και από την Λιβύη.
95
«Πολύ ισχυρές πιέσεις» να τερματίσει την δραστηριότητά της στο Ιράν δέχεται γαλλική εταιρεία πετρελαιοειδών Total σύμφωνα με δήλωση στον Monde του προέδρου και γενικού διευθυντή του ομίλου Κριστόφ ντε Μαρζερί.
«Κανένα κράτος, όσο ισχυρό κι αν είναι, δεν μπορεί μονομερώς να αποφασίσει εκείνο, σε ποια μέρη στον κόσμο θα επενδύσει μία πετρελαϊκή εταιρεία» δήλωσε ο ντε Μαρζερί.
Υπενθύμισε ακόμα ότι στο παρελθόν η Ουάσιγκτον πίεζε την Total να αποσυρθεί και από την Λιβύη για όσο χρόνο οι σχέσεις ΗΠΑ-Λιβύης ήταν κακές. Όταν εξομαλύνθηκαν, «όλα έγιναν ξανά φυσιολογικά».
Η γαλλική κυβέρνηση έχει ζητήσει από γαλλικές εταιρείες να μην ανταποκρίνονται σε προσφορές επενδύσεων στο Ιράν αφού, όπως υποστηρίζει, η ιρανική κυβέρνηση επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. Ταυτόχρονα, η χώρα ζητά τείνει επιβολή κυρώσεων στο Ιράν διαμέσου της ΕΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο οποίο είναι μόνιμο μέλος.
Ανεξάρτητα από το αν θα επιβληθούν κυρώσεις, ο ντε Μαρζερί ευχήθηκε να μπορέσει το Ιράν να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως προς προηγούμενες επενδύσεις της Total στο Ιράκ.
Η Total είναι η τέταρτη παγκοσμίως δύναμη στον κλάδο των πετρελαιοειδών.
* Στην ίδια συνέντευξη, ο ντε Μαρζερί τόνισε ότι η Total δεν θα αποσυρθεί ούτε από την Μιανμάρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ανάρπαστα τα self αλκοτέστ – Οι κίνδυνοι που υπάρχουν
- Ο Χάρι Κέιν πονάει και ο Κομπανί πονοκεφαλιάζει ενόψει Ρεάλ
- Βιολάντα: Ποινικές διώξεις κατά δύο στελεχών του εργοστασίου
- Τίτλοι τέλους για το THE FACE: Οριστικό κλείσιμο του θρυλικού τίτλου – Όσα μας έμαθε
- Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα – Πρόγνωση Κολυδά για την Αθήνα
- Μεντιλίμπαρ: «Έχουμε κάνει καλή προετοιμασία για να ξεκινήσουμε δυναμικά τα πλέι-οφ»
