
Η πτώση της Μίλαν συνεχίστηκε στη Γλασκώβη, η Σαχτάρ 1-0 την Μπενφίκα
Η μοναδική γηπεδούχος που νίκησε την Τετάρτη ήταν η Σέλτικ, και μάλιστε νίκησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης! Οι Σκωτσέζοι επικράτησαν της Μίλαν με 2-1 στη Γλασκώβη. Στην κορυφή του 4ου ομίλου, πάντως, βρίσκεται η Σαχτάρ, που με γκολ επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα στη Λισαβόνα κι έφτασε τους έξι βαθμούς. Επεισόδιο με οπαδό και Ντίντα.
66
Η μοναδική γηπεδούχος που νίκησε την Τετάρτη ήταν η Σέλτικ, και μάλιστε νίκησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης! Οι Σκωτσέζοι επικράτησαν της Μίλαν με 2-1 στη Γλασκώβη. Στην κορυφή του 4ου ομίλου, πάντως, βρίσκεται η Σαχτάρ, που με γκολ επικράτησε 1-0 της Μπενφίκα στη Λισαβόνα κι έφτασε τους έξι βαθμούς.
ΣΕΛΤΙΚ – ΜΙΛΑΝ2-1
Μετά από ένα «άχρωμο» πρώτο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 61, με τον ΜακΜάνους να σκοράρει από κοντά, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χάρτλι και κεφαλιά-πάσα του Ντονάτι. Οι «ροσονέρι» απάντησαν επτά λεπτά αργότερα με πέναλτι που κέρδισε ο Αμπροζίνι από τον Νέιλορ και αξιοποίησε ο Κακά, αλλά για ακόμη ένα ματς πιστοποίησαν ότι διέρχονται περιόδο ντεφορμαρίσματος.
Έτσι, οι παίκτες του Γκόρντον Στράχαν επέμειναν και δικαιώθηκαν στο 90, όταν ο ΜακΝτόναλντ εκμεταλλεύθηκε ασταθή απόκρουση του Ντίντα και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη. Το ματς όμως σημαδεύτηκε από την ενέργεια ενός οπαδού των γηπεδούχων, που λίγο μετά το δεύτερο γκολ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και χτύπησε τον Ντίντα, ο οποίο διακομίστηκε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου και αντικαστάθηκε από τον Κάλατς.
Οπαδός εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο μετά την επίτευξη του δεύτερου γκολ της Σέλτικ και χαστούκισε τον Ντίντα (!), ο οποίος έπεσε στον αγωνιστικό χώρο και λίγο αργότερα, έγινε αλλαγή…
Σκόρερ: 62 ΜακΜάνους, 90 ΜακΝτόναλντ – 68 πεν. Κακά
Διαιτητής: Μάρκους Μερκ (Γερμανία)
Κίτρινες: Μπράουν, Ντονάτι, ΜακΝτόναλντ – Αμπροζίνι, Νέστα
ΣΕΛΤΙΚ: Μπόρουτς, Ντουμπέ (79 Κένεντι), ΜακΜάνους, Κάλντγουελ, Νέιλορ, Ντονάτι, Μπράουν, Χάρτλεϊ, Γιάροσικ (84 Κίλεν), ΜακΓκίντι (84 Νακαμούρα), ΜακΝτόναλντ
ΜΙΛΑΝ: Ντίντα (+90 Κάλατς), Όντο, Μπονέρα, Νέστα, Γιανκουλόφσκι, Γκατούζο, Πίρλο, Αμπροζίνι, Ζέεντορφ (55 Γκουρκούφ), Κακά, Ιντσάγκι (77 Τζιλαρντίνο)
ΜΠΕΝΦΙΚΑ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ 0-1
Οι Πορτογάλοι, με τον Κώστα Κατσουράνη να αγωνίζεται 90 λεπτά, είχαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και δοκάρι στο 28΄ με τον Ντι Μαρία, αλλά τελικά γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους στη διοργάνωση. Ο Νέρι Καστίγιο χρησιμοποιήθηκε και πάλι ως αλλαγή, αντικαθιστώντας στο 77 τον σκόρερ Ζάντσον.
Σκόρερ: 42 Ζάντσον
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Κίτρινες: Κατσουράνης, Καρντόζο, Ροντρίγκες – Σρνα, Φερναντίνιο, Καστίγιο
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Κιμ, Νέλσον, Λουϊζάο, Εντκάρλος, Λέο, Μάξι Περέιρα, Κατσουράνης, Ρουί Κόστα, Ντι Μαρία (61 Μπίνια), Ροντρίγκες, Καρντόζο
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοφ, Κουσερ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Ρατ, Ιλσίνιο (79 Ντουλιάϊ), Φερναντίνιο, Ζάντσον (77 Καστίγιο), Λεβαντόφσκι (87 Χούμπσμαν), Λουκαρέλι, Μπραντάο
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στενά του Ορμούζ: Πλοίο έχει τυλιχτεί στις φλόγες
- Ιράν: Αλμα στην τιμή του πετρελαίου μετά την έναρξη του 9ου κύματος των επιθέσεων από τις ΗΠΑ
- Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ επιτίθενται για 9η συναπτή νύχτα στο Ιράν, που απαντά με πλήγματα σε χώρες της περιοχής
- Το deal ΗΠΑ – ΕΕ έναν χρόνο μετά – Πόσο (δεν) τηρήθηκε
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: – Μπορώ να χτίσω; – Κανείς δεν ξέρει…
- Πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ αυξάνουν τις γεωτρήσεις και την παραγωγή πετρελαίου

