91

Η κυβέρνηση του Ιράκ εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής της εκτέλεσης του ξαδέλφου του Σαντάμ Χουσεΐν «Χημικού Αλί», δήλωσε ο πρωθυπουργός Νούρι Αλ Μαλίκι.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συμπέσει η εκτέλεση κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα Ραμαζάνι που τελειώνει την επόμενη εβδομάδα.

«Αναζητούμε ένα νομικό μονοπάτι για την αναβολή της εκτέλεσης γιατί δεν επιθυμούμε να γίνει τώρα που έχουμε τους εορτασμούς του Ραμαζανιού» δήλωσε την Τετάρτη ο Νούρι Αλ Μαλίκι.

Εφετείο του Ιράκ επικύρωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου την θανατική ποινή για τον «Χημικό Αλί» και για άλλους δύο συνεργάτες του Σαντάμ Χουσεΐν. Η απόφαση επρόκειτο να εκτελεστεί μέσα σε 30 ημέρες, αλλά η προθεσμία λήγει την Πέμπτη.

Τον Ιούνιο ο Αλί Χάσαν αλ-Ματζίντ, γνωστός και ως «Χημικός Αλί» καταδικάστηκε σε θάνατο διά απαγχονισμούγια τη σφαγή των Κούρδων με χημικά όπλα το 1988.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ