
Ο Μυτιληναίος κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά της βοσνιακής Aluminij Mostar
Η αρχή ιδιωτικοποιήσεων της Βοσνίας είπε την Τρίτη ότι ο όμιλος Μυτιληναίου και δύο ακόμη εταιρείες κατέθεσαν προσφορές για την εξαγορά του 88% του μοναδικού χυτηρίου αλουμινίου στην Βοσνία, της Aluminij Mostar.
27
Η αρχή ιδιωτικοποιήσεων της Βοσνίας είπε την Τρίτη ότι ο όμιλος Μυτιληναίου και δύο ακόμη εταιρείες κατέθεσαν προσφορές για την εξαγορά του 88% του μοναδικού χυτηρίου αλουμινίου στην Βοσνία, της Aluminij Mostar.
Οι άλλες δύο εταιρείες είναι η εδρεύουσα στη Σουηδία Glencore International σε κοινοπραξία με μια κροατική και μια τοπική εταιρεία και η βρετανική En+Group, ανέφερε η αρχή σε ανακοίνωσή της.
Η ελάχιστη τιμή για το ποσοστό 88% της εταιρείας που μέχρι τώρα ανήκε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και σε μικρότερους μετόχους έχει οριστεί στα 76,8 εκατ ευρώ.
Η αρχή δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για τις προσφορές και είπε ότι θα τις αξιολογήσει έως τις 9 Οκτωβρίου.
Σε ανακοίνωσή του αργότερα την Τρίτη, ο Μυτιληναίος επιβεβαίωσε ότι υπέβαλε δεσμευτική πρόταση για την Aluminij Mostar.
Ο επικρατέστερος υποψήφιος θα πρέπει να επενδύσει 150 εκατ. ευρώ στην εταιρεία εντός τριών ετών, να διατηρήσει το προσωπικό της και να δημιουργήσει 150 νέες θέσεις εργασίας.
Η πώληση του χυτηρίου αλουμινίου, που είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στη Βοσνία, αναμένεται να ενισχύσει τον τομέα ενέργειας και μεταλλουργίας της χώρας, διπλασιάζοντας την παραγωγή της εταιρίεας, σύμφωνα με αναλυτές.
Η εταιρεία παρήγαγε το περασμένο έτος 120.000 τόνους αλουμινίου και έχει ξεκινήσει προετοιμασίες για την κατασκευή νέας μονάδας με παραγωγική δυναμικότητα 130.000 τόνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ – Βέλγιο 1-4: Το… ποδόσφαιρο δικαίωσε τους Βέλγους, πέρασαν θριαμβευτικά στους «8»
- Περού: Ο υποψήφιος της αριστεράς για την προεδρία αναγνωρίζει την ήττα του
- Κολομβία: Ο πρόεδρος Πέτρο απέρριψε χθες Δευτέρα τη «νομιμοποίηση» του εκλεγμένου ακροδεξιού διαδόχου του
- Οι ΗΠΑ εκφράζουν «μεγάλη ανησυχία» για τη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από την Κίνα
- Τυχερή ισοφάριση για τις ΗΠΑ, άμεση απάντηση και 2-1 το Βέλγιο (vids)
- Φουλ επίθεση το Βέλγιο και γρήγορο 1-0 επί των ΗΠΑ (vids)

