
Θετικό κλίμα στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – Τουρκίας
Με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις και υποσχέσεις να δώσουν νέα δυναμική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογο της, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
37
Με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις και υποσχέσεις να δώσουν νέα δυναμική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με τον Τούρκο ομόλογο της Αλί Μπαμπατζάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
«Είμαστε γείτονες πιστεύουμε ότι πρέπει να εργασθούμε όσο πιο στενά γίνεται για να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας στις οποίες ήδη έχουμε πετύχει χειροπιαστά αποτελέσματα» είπε η υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση της Κυριακής και ανέφερε χαρακτηριστικά τη συνεργασία των δύο χωρών στον ενεργειακό και τον οικονομικό τομέα.
Ο κ. Μπαμπατζάν επεσήμανε ότι έχουμε νέες κυβερνήσεις, έχουμε μπροστά μας νέους ορίζοντες και ισχυρή εντολή από τους λαούς μας να συνεχίσουμε προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των οικονομικών και των πολιτικών σχέσεων.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προσέθεσε επίσης ότι συζητήθηκε ένταξης της χώρας του στην ΕΕ, υπενθυμίζοντας ότι η Αγκυρα έχει στο θέμα αυτό την υποστήριξη της Αθήνας, και διευκρίνισε ότι οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν να συνεργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση.
Η υπουργός Εξωτερικών στον Τούρκο ομόλογό της να επισκεφθεί την Ελλάδα, ενώ ο κ. Μπαμπατζάν επανέλαβε την τουρκική πρόσκληση για για επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 24 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 24.07.2026]
- Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσκεψη του Σι Τζινπίνγκ προέδρου στις ΗΠΑ – Στις 24 Σεπτεμβρίου
- Νίστρουπ: «Δεν είναι ώρα ακόμη για να πούμε συγχαρητήρια – Να τελειώσουμε την πρόκριση στην Αθήνα»
- Βαθμολογία της UEFA: Η Ελλάδα μπήκε με το… δεξί και πλησίασε την Πολωνία
- Μάτι: Συγκίνηση οκτώ χρόνια μετά την τραγωδία – Τρισάγιο, προσκλητήριο νεκρών και πορεία στο δρόμο της φωτιάς


