28

Ουπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας αναμένεται να καλέσει τους κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο για το Aσφαλιστικό την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Το χρονοδιάγραμμα δεν προβλέπει συζητήσεις μετά τον Ιανουάριο του 2008.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ημερησία, στην ατζέντα βρίσκονται η εφαρμογή των νόμων που είχαν ψηφιστεί επί ΠΑΣΟΚ, η συγχώνευση Ταμείων, η αποτροπή της πρόωρης συνταξιοδότησης και ο περιορισμός των επαγγελμάτων που εντάσσονται στα βαρέα ανθυγιεινά.

«Πάμε σε διάλογο με ανοιχτό μυαλό και είμαστε ανοιχτοί σε θέματα που σχετίζονται με το ασφαλιστικό και επιθυμούν να θέσουν οι κοινωνικοί εταίροι και τα κόμματα» δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Μαγγίνας.

Ο υπουργός αισιοδοξεί ότι στον διάλογο θα προσέλθει τελικά και το ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει δώσει ανάλογο δείγμα γραφής,

Η κυβέρνηση έχει επίσης να αντιμετωπίσει και την εκκρεμότητα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας μεταξύ ανδρών και γυναικών, υπόθεση που βρίσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και η οποία αναμένεται να τελεσιδικήσει στα επόμενα δύο χρόνια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ