
Τουλάχιστον 22 νεκροί σε νέες επιθέσεις αυτοκτονίας στο Ιράκ
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις των ανταρτών στην ιρακινή πρωτεύουσα και στην κουρδική πόλη Κιρκούκ του βόρειου Ιράκ την Κυριακή.
30
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 45 τραυματίστηκαν σε τρεις επιθέσεις των ανταρτών, στην ιρακινή πρωτεύουσα, σε δύο χωριά της επαρχείας Ντιγιάλα και κοντά στο Κιρκούκ, πόλη του βόρειου Ιράκ.
Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία της Ντιγιάλα όταν Ιρακινοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δύο χωριά αναφέρει το BBC.
Παράλληλα, έξι Ιρακινοί σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν όταν ένα άτομο ανατινάχθηκε μέσα σε ένα καφέ κοντά στην πόλη Κιρκούκ του βόρειου Ιράκ. Αλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Μανσούρ της Βαγδάτης.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως μετά την έκρηξη κοντά στην πόλη Κιρκούκ, σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών μεταξύ ανταρτών και δυνάμεων της αστυνομίας.
Αλλοι ισχυρίστηκαν ότι το προσωπικό ασφαλείας ξένης εταιρείας άρχισε να πυροβολεί αντιδρώντας στην έκρηξη. Η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώθηκε.
Ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο της έκρηξη στην κουρδική πόλη, που βρίσκεται 180 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, και κατοικείται τόσο από σουνίτες όσο και από σιίτες.
Το Σάββατο, δέκα άτομα έχασαν τη ζωή τους όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο εξεράγη έξω από αρτοποιείο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ryanair: «Ήταν σχεδόν ολόκληρος έξω από το παράθυρο» – Τι λέει η γυναίκα που έσωσε τον 61χρονο Σέρβο
- Παράπονα του προπονητή της Ναϊμέγκεν από τη διοίκηση για τον μεταγραφικό σχεδιαμό
- Κρήτη: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στα Χανιά – Εγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκαν δύο άτομα
- Καινούργια αγάπη μου κλείνει το μάτι – Ο νέος έρωτας της Κέιτι Χολμς και οι κοινές τους εμφανίσεις
- Η συγγνώμη του Τζέισον Αλεξάντερ στην Κόρτνεϊ Στόντεν άργησε 14 χρόνια
- Ραγδαία αύξηση των AI θέσεων εργασίας στην Ευρώπη – Οι περισσότερες εκτός τεχνολογικού κλάδου

