
Νίκη των συντηρητικών και άνοδο των μικρών κομμάτων «βλέπει» ο ξένος Τύπος
Στα exit poll αναφέρονται τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία στις πρώτες τους ανταποκρίσεις από την ελληνική πρωτεύουσα για τις εθνικές εκλογές. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην άνοδο των μικρών κομμάτων, αλλά και στην οριακή αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία.
30
Στα exit poll αναφέρονται τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία στις πρώτες τους ανταποκρίσεις από την ελληνική πρωτεύουσα για τις εθνικές εκλογές.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην άνοδο των μικρών κομμάτων, αλλά και στην οριακή αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία.
«Οι συντηρητικοί προηγούνται στην ψήφο» μετέδωσε το BBC, σημειώνοντας ότι οι φετινές εκλογές σημαδεύτηκαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Κοντά στην επανεκλογή του είναιο κ. Καραμανλής αναφέρει η ανταπόκριση των Times του Λονδίνου λίγη ώρα μετά τη λήξη της διαδικασίας. Η εφημερίδα επισημαίνει ότιοι επιθέσεις του Γ.Παπανδρέου κατά του πρωθυπουργού δεν απέφεραν αποτέλσμα.
Την παρουσία του ΛΑΟΣ επισημαίνει οIndependent επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά από την Μεταπολίτευση ένα ακροδεξιό κόμμα, όπως το αποκαλεί,θα εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο.
Την άνετη νίκη της ΝΔ επισημαίνουν οι Financial Times και σημειώνουν ότι τα μικρότερα κόμματα έχουν κέρδη κυρίως εις βάρος του ΠΑΣΟΚ.
Στην άνοδο του ΛΑΟΣ και την είσοδό του στη Βουλή αναφέρεται και η ισπανική εφημερίδα El Pais, υπογραμμίζοντας ότι η αυτοδυναμία δεν έχει ακόμα κριθεί.
«Η δεξιά προηγείται» γράφει η γαλλική εφημερίδα Liberation, στην πρώτη της ανταπόκριση από την Αθήνα.
Η εφημερίδα Le Mondeαναμετέδωσε στο δικτυακό του τόπο ανταπόκρισιση του πρακτοερίεο Reuters, σημειώνοντας ότι επιβεβαιώθηκαν οι δημοσκοπήσεις.
Η τουρκική Hurriyet γράφει ότι «Ανταγωνίζονται οι δυναστίες», ενώ κάνει ιδιάιτερη αναφορά στους 14 μειονοτικούς υποψήφιους στη Θράκη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση και εγκατάλειψη16χρονης στη Λιοσίων – Σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ η ανήλικη
- Ο συνιδρυτής του Netflix αποχωρεί – Ξεκίνησε πουλώντας ηλεκτρικές σκούπες, έφτασε στα 5,8 δισ. δολάρια
- LIVE: Άρης – Βόλος
- Κεφαλονιά: Συγκλονίζει ο πατέρας της 19χρονης – «Το παγίδευσαν το παιδί μου, πρόκειται για σπείρα»
- Ανηφόρα – κατηφόρα: Ποιος έχει προτεραιότητα σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ;
- Σακελλαρίδης: Έπρεπε να παρέμβει η Μπακογιάννη για να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί να παραμένει ο Λαζαρίδης