Στο 1,7% ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε χαμηλότερα τον Αύγουστο χάρη στη μείωση των τιμών ενέργειας και παρέμεινε εντός του στόχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για 12ο συνεχή μήνα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία.
27
Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε χαμηλότερα τον Αύγουστο χάρη στη μείωση των τιμών ενέργειας και παρέμεινε εντός του στόχου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για 12ο συνεχή μήνα, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.
Η Eurostat ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 0,1% σε μηνιαία βάση και 1,7% σε ετήσια.
Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι σε ετήσια βάση θα διαμορφωθεί στο 1,8%, συμβαδίζοντας με την αρχική εκτίμηση της Eurostat.
H EKT θέλει να διατηρήσει τον πληθωρισμό μόλις κάτω του 2%. Ο πληθωρισμός παραμένει εντός του στόχου από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ τα επιτόκια της ΕΚΤ κινούνται σταδιακά υψηλότερα.
Εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας και μη επεξεργασμένων τροφίμων, οι τιμές αυξήθηκαν 0,2% σε μηνιαία και 2% σε ετήσια βάση.
Στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 2,7%.
Τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν σε Μάλτα (0,6%), Δανία (0,9%) και Ολλανδία (1,1%) και τα υψηλότερα σε Λετονία (10,2%), Βουλγαρία (9,3%) και Ουγγαρία (7,1%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν αρνείται να συμμετάσχει στον β’ γύρο διαπραγματεύσεων – Κατηγορεί τις ΗΠΑ για «υπερβολικές απαιτήσεις»
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Μητσοτάκης – Ο πρωθυπουργός καλύπτει τον Γεωργιάδη
- «Η Θυσία των Παρθένων στη Σύγχρονη Βαβυλώνα»: Το σκάνδαλο μαστροπείας ανηλίκων στη βικτωριανή Βρετανία
- Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 2-1: Σε απόσταση «βολής» για τον τίτλο οι «Πολίτες»! (vid)
- Μπάγερν Μονάχου – Στουτγκάρδη 4-2: Πρωταθλήτρια με τεσσάρα και για 35η φορά! (vid)
- Νέα σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με Γεωργιάδη για την ευρωπαϊκή εισαγγελία – «Προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»
- LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
- Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)



















![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)




































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442