
Μήνυμα Βαρθολομαίου με πολλούς αποδέκτες για τις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης
«Διεκδικούμε δια της δικαστικής οδού εντός Τουρκίας και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτά που μας ανήκουν και δεν ανεχόμεθα αδικίες» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφερόμενος στις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης.
30
«Διεκδικούμε δια της δικαστικής οδού εντός Τουρκίας και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτά που μας ανήκουν και δεν ανεχόμεθα τις αδικίες» δήλωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφερόμενος στις περιουσίες των Ελλήνων της Πόλης.
Συνεχίζοντας ο κ. Βαρθολομαίος τόνισε: «Αισθανόμεθα χρέος μας να διεκδικήσουμε αυτά που χάσαμε, να προστατεύσουμε αυτά που απέμειναν και να συνεχιστεί η παράδοση και η ιστορία μας σε αυτό τον τόπο των πατέρων μας».
Ο ίδιος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η γενική διεύθυνση των Βακουφιών και άλλες κρατικές υπηρεσίες με διάφορες μεθοδεύσεις και αδικίες, όπως στην περίπτωση του Ορφανοτροφείου της Πριγκιπονήσου, αφαίρεσαν «οιονεί πραξικοπηματικώς το ένα μετά το άλλο τα περιουσιακά μας στοιχεία».
Ωστόσο, κατέληξε δηλώνοντας αισιόδοξος για τις εξελίξεις: «Θα έχουμε θετικές εξελίξεις και επίλυση μερικών τουλάχιστον από τα χρονίζοντα προβλήματα. Θέλω να πω ότι αυτό το ρεύμα φυγής έχει σταματήσει.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ξηρασία στη διαιτησία: Λίγοι υποψήφιοι για διεθνείς και λίγοι διαιτητές για τα ντέρμπι
- Έρχονται προσλήψεις εξπρές με νέα εφαρμογή μέσω κινητού τηλεφώνου
- Λαμία: Εντοπίστηκε σαλμονέλα και σε άλλες παρτίδες κοτόπουλου, από διαφορετικούς προμηθευτές
- Παράθυρο για αύξηση επιτοκίων λόγω ενεργειακής κρίσης άφησε η Λαγκάρντ
- Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών στην Αττική – Πάνω από 865.000 ευρώ η λεία τους από κλοπές σε 24 σπίτια
- «Η Γερμανία είναι χώρα μετανάστευσης, ας το αντιληφθούμε επιτέλους», λέει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος

