30

Προβλήματα στις καλλιέργειες και το οδικό δίκτυο προκάλεσαν οι ισχυρές βροχές και η χαλαζόπτωση, που έπληξαν την Κυριακή τα νότια τμήματα της Κασσάνδρας. Προβλήματα και στην Αλεξανδρούπολη, όπου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Στα προβλήματα που καταγράφονται στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής προστίθεται και η επιβάρυνση του οδικού δικτύου με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, δεδομένου ότι οι κάτοικοι της συμπρωτεύουσας επιστρέφουν σήμερα από τις θερινές διακοπές τους.

Η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Από το αστυνομικό τμήμα της Κασσάνδρας ανακοινώθηκε ότι «φούσκωσε» το ρέμα Σκιώνης και τα ορμητικά νερά παρέσυραν στη θάλασσα τέσσερα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την Τροχαία Πολυγύρου, στο δρόμο από την Καλλιθέα μέχρι και το Παλιούρι και από το Ποσείδι μέχρι και την Καλάνδρα, οι ισχυροί άνεμοι και τα ορμητικά νερά παρέσυραν δέντρα.

Πλημμύρες και στη Σίβηρη, όταν «φούσκωσε» ο χείμαρρος, που κατεβαίνει από την καμένη -πέρσι- βουνοπλαγιά της Κασσάνδρας.

Μέσα στο χείμαρρο έπεσαν δύο εν κινήσει Ι.Χ. αυτοκίνητα, οι οδηγοί και οι επιβάτες των οποίων απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια.

Στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες ήταν ασθενείς και δεν δημιούργησαν προβλήματα.

Αντίθετα, στην Αλεξανδρούπολη οι ισχυρές βροχές δημιούργησαν αρκετά προβλήματα και οι Πυροσβεστική χρειάστηκε να ανταποκριθεί σε περισσότερες από σαράντα κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια που πλημμύρισαν.

Λόγω της νεροποντής προκλήθηκε και διακοπή ρεύματος για 30 λεπτά στο δίκτυο της Αλεξανδρούπολης.

Και στην Κόρινθο

Νεροποντή και χοντρό χαλάζι έπεσε γύρω στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής στην ευρύτερη περιοχή του Σοφικού Κορινθίας, και ιδιαίτερα στις Κεχριές και στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης.

Από το χαλάζι έσπασαν παρμπρίζ αυτοκινήτων χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική από τους κεραυνούς προκλήθηκαν μικροεστίες πυρκαγιών, οι οποίες έσβησαν αμέσως. Δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων ή πλημμύρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ