
Χημικές ουσίες του αίματος σχετίζονται με το έκζεμα
Λονδίνο: Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν δύο χημικές ουσίες του αίματος που σχετίζονται με το έκζεμα, προσφέροντας νέες θεραπευτικές προοπτικές, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου British Journal of Dermatology.
Λονδίνο: Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν δύο χημικές ουσίες του αίματος που σχετίζονται με το έκζεμα, προσφέροντας νέες θεραπευτικές προοπτικές, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του επιστημονικού εντύπου British Journal of Dermatology.
Οι ερευνητές του Κινεζικού Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ δημιούργησαν ένα μετρητή κνησμού που φόρεσαν 24 παιδιά και καταγράφηκε πόσο ξύνονταν κατά τη διάρκεια του ύπνου.
Παρατήρησαν ότι όσο αυξανόταν το ξύσιμο τόσο αυξάνονταν και τα επίπεδα δύο συγκεκριμένων χημικών ουσιών του αίματος.
Ένα στα δέκα βρέφη επηρεάζεται από τα ξηρά, λεπιδώδη εξανθήματα του εκζέματος, ενώ η πάθηση μπορεί να ακολουθήσει το άτομο και στην ενήλικη ζωή του. Τα πάσχοντα άτομα μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία με στεροειδή σε μορφή αλοιφής, αλλά ο μηχανισμός πίσω από το έκζεμα είναι περίπλοκος και ελλιπώς κατανοητός.
Η παρούσα προσέγγιση έρχεται να προσθέσει νέα στοιχεία στην υπόθεση ότι δύο συγκεκριμένες ουσίες του αίματος, ο παράγοντας BDNF και η ουσία P κατά κάποιο τρόπο συνδέονται με το αίσθημα κνησμού.
Οι επιστήμονες συγκρότησαν την ομάδα των 24 παιδιών, μέση ηλικίας 11 ετών και τους φόρεσαν τον μετρητή καρπού που κατέγραφε τις κινήσεις του καρπού κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Η υπόθεση ήταν ότι αυτό θα μπορούσε να καταγράψει το πότε ξυνόταν το παιδί κατά τη διάρκεια του ύπνου, αξιόπιστος δείκτης του επιπέδου κνησμού.
Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο κνησμός κατά τη διάρκεια της νύχτας αυξανόταν, το ίδιο και τα επίπεδα των δύο ουσιών στην αιματική κυκλοφορία.
Πρόκειται λοιπόν για την πρώτη αναφορά που αποδεικνύει ότι ο παράγοντας BDNF και η ουσία P συσχετίζονται με την δραστηριότητα της πάθησης, την ποιότητα ζωής καθώς και τα επίπεδα κνησμού.
health.in.gr
- Κύκλωμα διαφθοράς στην Κρήτη – Συνελήφθησαν ο ιατροδικαστής Χανίων και τοξικολόγος για δωροληψία
- Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον Άρη (pics)
- Θεσσαλονίκη: Γεωργικές εργασίες με χρήση καταστροφέα έκανε ο 51χρονος που συνελήφθη για τη φωτιά στο Δερβένι
- Η Μαρία Ναυπλιώτου «ταξιδεύει» στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας
- Έρευνα: Απαισιόδοξοι 6 στους 10 κατοίκους της Αττικής για την οικονομία – Σταθερό «αγκάθι» η ακρίβεια
- Η νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων και τα εξοπλιστικά που ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ εν μέσω προεκλογικού κλίματος

