
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διοχέτευσε ρευστότητα 8 δισ. ευρώ
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διοχετεύσει 1,2 τρισ. γεν (8 δισ. ευρώ) στην ιαπωνική νομισματική αγορά για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας. Παρέμβαση της αυστραλιανής κεντρικής τράπεζας στην αγορά συναλλάγματος.
27
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διοχετεύσει 1,2 τρισεκατομμύρια γεν (8 δισ. ευρώ) στην ιαπωνική νομισματική αγορά για να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας.
Με την απόφαση αυτή φτάνει τα 1,6 τρισ. γεν (10,7 δισ. ευρώ) το ποσό που έχει διοχετεύσει από την Πέμπτη η Τράπεζα της Ιαπωνίας στις τράπεζες της χώρας.
Ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει τις τελευταίες ημέρες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η αμερικανική Fed, καθώς οι ιδιωτικές τράπεζες διστάζουν να προχωρήσουν σε δάνεια μετά την κρίση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου (subprimes) στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας προχώρησε σε παρέμβαση στην αγορά συναλλάγματος αγοράζοντας το εθνικό της νόμισμα (δολάριο), για πρώτη φορά τα έξι τελευταία χρόνια, καθώς αυτό σημείωσε τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες από το 1983, όταν ξεκίνησε η ελεύθερη διαπραγμάτευση του στις αγορές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- «θέλουμε πίσω την Τσέλσι μας» – Οργή των οπαδών των «μπλε» στο Στάμφορντ Μπριτζ
- Πόσο ακριβής θα είναι η ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον;
- Η εξομολόγηση του Ντι Μαρία: «Έπρεπε να δω ψυχολόγο – Τα social media με επηρέασαν»
- Ουκρανία: Οκτώ άνθρωποι παραμένουν στο νοσοκομείο, μετά τους πυροβολισμούς σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο
- Εργοδοτική παραβατικότητα: Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις πιάστηκε να παρανομεί σε εργασιακά θέματα
- Χούθι: Απειλούν να κλείσουν το Στενό αλ-Μαντέμπ αν ο Τραμπ «συνεχίζει να παρεμποδίζει την ειρήνη»


