Εσπευσμένες διπλές εκλογές στο Κόσοβο ζητά ο ΟΗΕ
Ο ΟΗΕ ζήτησε από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να προετοιμάσει διπλές εκλογές στην περιοχή εγκαίρως - και όχι μέσα τον Νοέμβριο όπως ήταν καθορισμένο - προκειμένου να μην συμπέσουν με το τέλος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Σερβία και τους Αλβανούς για την τύχη της περιοχής.
95
Ο ΟΗΕ ζήτησε από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να προετοιμάσει διπλές εκλογές στην περιοχή εγκαίρως – και όχι μέσα τον Νοέμβριο όπως ήταν καθορισμένο – προκειμένου να μην συμπέσουν με το τέλος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Σερβία και τους Αλβανούς για την τύχη της περιοχής.
Δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία για τις ταυτόχρονες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές αν και η σχετική ανακοίνωση θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου κατά δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ Χοακίμ Ρούκερ.
«Είναι σημαντικό το να μην εμπλακούν οι εκλογές με την απόφαση για το τελικό καθεστώς» δήλωσε σχετικά ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Ο ΟΗΕ είχε ήδη αναβάλει κατά ένα χρόνο τις δημοτικές εκλογές του 2006 ώστε να μην επηρεαστούν οι διαπραγματεύσεις.
Στο Κόσοβο υπάρχει κοινοβούλιο 120 μελών το οποίο μποϊκοτάρει η Σερβική μειονότητα. Οι τελευταίες εκλογές είχαν διεξαχθεί το 2003.
Η Σερβία και οι αλβανοί έχουν εμπλακεί σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τη συμμετοχή της Ομάδας Επαφής για το Κόσοβο (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία). Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν ως το τέλος Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Λύση στην ακμή δίνει ο δερματολόγος – Οι υπόλοιποι έχουν ιδέες
- Ο σκύλος ακούει, μυρίζει, αλλά αντιλαμβάνεται έναν διαφορετικό κόσμο από ό,τι εμείς
- Πάρις Χίλτον: «Κάποτε θεωρούνταν ψυχαγωγία να βρίζεις γυναίκες» – Η φιλία με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς και το κοινό τραύμα
- Θεσσαλονίκη: Ομολόγησε ότι στραγγάλισε την Μαρία Αγγελακούδη και την πέταξε στα σκουπίδια, έκρυβε νεκρή την Βίκυ Κουτσάκη
- Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο γυναικών: Μάχη της Ελλάδας με την Ιταλία για την πρωτιά στον όμιλο
- Σωτήρης Καλυβάτσης: Θα ξαναέκανε το Α.Μ.Α.Ν με τον Αντώνη Κανάκη;

