
Εσπευσμένες διπλές εκλογές στο Κόσοβο ζητά ο ΟΗΕ
Ο ΟΗΕ ζήτησε από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να προετοιμάσει διπλές εκλογές στην περιοχή εγκαίρως - και όχι μέσα τον Νοέμβριο όπως ήταν καθορισμένο - προκειμένου να μην συμπέσουν με το τέλος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Σερβία και τους Αλβανούς για την τύχη της περιοχής.
95
Ο ΟΗΕ ζήτησε από την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου να προετοιμάσει διπλές εκλογές στην περιοχή εγκαίρως – και όχι μέσα τον Νοέμβριο όπως ήταν καθορισμένο – προκειμένου να μην συμπέσουν με το τέλος των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Σερβία και τους Αλβανούς για την τύχη της περιοχής.
Δεν έχει καθοριστεί ακόμα η ακριβής ημερομηνία για τις ταυτόχρονες βουλευτικές και δημοτικές εκλογές αν και η σχετική ανακοίνωση θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου κατά δήλωση του μεσολαβητή του ΟΗΕ Χοακίμ Ρούκερ.
«Είναι σημαντικό το να μην εμπλακούν οι εκλογές με την απόφαση για το τελικό καθεστώς» δήλωσε σχετικά ανώτατος αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Ο ΟΗΕ είχε ήδη αναβάλει κατά ένα χρόνο τις δημοτικές εκλογές του 2006 ώστε να μην επηρεαστούν οι διαπραγματεύσεις.
Στο Κόσοβο υπάρχει κοινοβούλιο 120 μελών το οποίο μποϊκοτάρει η Σερβική μειονότητα. Οι τελευταίες εκλογές είχαν διεξαχθεί το 2003.
Η Σερβία και οι αλβανοί έχουν εμπλακεί σε νέο γύρο διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και τη συμμετοχή της Ομάδας Επαφής για το Κόσοβο (ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία). Οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν ως το τέλος Νοεμβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η ΚΕΔ αποκάλυψε τα τρία κριτήρια για τους νέους πίνακες διαιτητών
- Βιολάντα: Διάβρωση του αγωγού προπανίου από λάθος τοποθέτηση δείχνει το πόρισμα του ΕΜΠ
- Χρήστος Χριστοδούλου για Αλέξη Τσίπρα: «Είναι ηγετική μορφή και είμαι σίγουρος ότι πετύχει»
- Κουντούρης: «Μια μεγάλη δικαίωση για τον Ολυμπιακό, τους αθλητές και τους προπονητές του»
- Άρια Παπανικολάου: «H συμμετοχή μου στη νέα ταινία του Μπραντ Πιτ ήταν εμπειρία»
- Γιάννης Παναγόπουλος: Η πρώτη του αντίδραση στην έφοδο του «ελληνικού FBI» στο σπίτι και το γραφείο του