
«Μετακομίζει» στην Ιαπωνία το πρώτο κλιμάκιο της εθνικής στίβου
Για την Ιαπωνία «πέταξε» το πρωί της Τετάρτης το πρώτο κλιμάκιο της ελληνικής αποστολής, που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου από τις 25 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου στην Οζάκα. Τα μέλη της αποστολής θα έχουν τελικό προορισμό την πόλη Φουκούι κι εκεί θα πραγματοποιήσουν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους.
66
Για την Ιαπωνία «πέταξε» το πρωί της Τετάρτης το πρώτο κλιμάκιο της ελληνικής αποστολής, που θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου από τις 25 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου στην Οζάκα. Οι Περικλής Ιακωβάκης, Κώστας Ζαλαγκίτης, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Γιώργος Ντούπης, Δημήτρης Ρέγας, Σωτήρης Ιακωβάκης, Φανή Χαλκιά, Ειρήνη Κοκκιναρίου, Φλώρα Ρεντούμη, Αργυρώ Στρατάκη, Βασιλική Δεληνικόλα και Αφροδίτη Σκαφίδα θα έχουν τελικό προορισμό την πόλη Φουκούι, η οποία απέχει περίπου τρεις ώρες από την Οζάκα κι εκεί θα πραγματοποιήσουν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους.
Στις δηλώσεις τους οι Έλληνες αθλητές κράτησαν χαμηλούς τόνους. Ενδεικτικό είναι αυτό που είπε ο Περικλής Ιακωβάκης: «Δεν θέλω να πω πολλά λόγια. Τα πάντα θα φανούν τη στιγμή που θα μπω στα κουλουάρ. Εκεί θα βγουν τα συμπεράσματα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η Φανή Χαλκιά, που τόνισε: «Είχα μια περίεργη χρονιά, αλλά, όπως πάντα, είμαι αισιόδοξη. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και η Ελλάδα να έχει καλή παρουσία».
Από τη δική του μεριά, ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Πάνω απ όλα θέλω να χαρώ τη συμμετοχή μου. Τέσσερις μήνες ταλαιπωρούμαι από τραυματισμό και δεν ρίχνω ελεύθερα. Το τελευταίο διάστημα μπόρεσα να κάνω προπόνηση και αυτό μαζί με την εμπειρία μου μπορεί να με βοηθήσει. Θα είναι ικανοποιημένος, αν κάνω στην Οσάκα την καλύτερη φετινή μου επίδοση».
Αναφερόμενος στο στόχο του ο Κώστας Ζαλαγκίτης, είπε: «Θέλω να αγωνιστώ χωρίς προβλήματα. Η αίσθησή μου είναι ότι μπορώ να κάνω κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές».
Η Αργυρώ Στρατάκη δήλωσε: «Θέλω να κάνω μία επίδοση αντίστοιχη με εκείνη του κλειστού στίβου. Δεν με νοιάζει η θέση, ακόμη και τελευταία να είμαι, αρκεί να βελτιώσω τις ρίψεις και τα 100μ. εμπόδια. Θα είναι δύσκολος αγώνας, αφού το επίπεδο φέτος είναι ιδιαίτερα ανεβασμένο, ωστόσο νομίζω ότι πρώτη θα είναι πάλι η Καρολίνα Κλουφτ».
Τέλος, η Αφροδίτη Σκαφίδα είπε: «Θα αγωνιστώ με στόχο να μείνω εγώ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Αν καταφέρω να μπω στον τελικό του επί κοντώ, θα είναι ακόμη καλύτερα».
Τους Ελληνες αθλητές και αθλήτριες συνοδεύουν οι προπονητές Γ. Παναγιωτόπουλος, Μ. Σωτηρακοπούλου, Δ. Πάκου και Γ. Γεωργιάδης, από τον ΣΕΓΑΣ ο τεχνικός διευθυντής, Κ. Σπανίδης, ο Θ. Βόσσος, ο Χρ. Μελέτογλου και το ιατρικό επιτελείο.
Το δεύτερο γκρουπ αθλητών θα ανχωρήσει την Κυριακή 19 Αυγούστου και το τρίτο και την άλλη Πέμπτη 23 Αυγούστου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κρήτη: Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από τον άγριο ξυλοδαρμό ανήλικων κοριτσιών
- Η FIFA διενεργεί έρευνα σε βάρος της Αργεντινής για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Μουντιάλ (vid)
- Οι συνωμοσιολόγοι «γιόρτασαν» την προσελήνωση του Apollo 11 πριν από 57 χρόνια
- Μουντιάλ 2026: Το μυθικό ποσό που μπαίνει στα ταμεία της FIFA από το Παγκόσμιο Κύπελλο – Ξεπεράστηκαν κατά πολύ οι προσδοκίες
- Καύσωνας, μωρά και μικρά παιδιά – Πώς θα τα προστατέψετε όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη
- Πώς σχεδιασμός και κουλτούρα κάνουν τις ελληνικές πόλεις πιο ζεστές – Τι λέει η Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Κλιματικού Συμφώνου




