Χωρίς την παρουσία του Φιντέλ Κάστρο εορτάστηκαν τα 81α γενέθλιά του
Απόντος του Φιντέλ Κάστρο εορτάστηκαν τα γενέθλια του ηγέτη της Κούβας ο οποίος τη Δευτέρα συμπλήρωσε 81 χρόνια ζωής. Οι Αρχές εκτόξευσαν πυροτεχνήματα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Οι εορτασμοί ήταν λιτοί αλλά αυτό συνέβαινε ακόμα και όταν ο Φ.Κάστρο ήταν στην εξουσία.
95
Απόντος του Φιντέλ Κάστρο εορτάστηκαν τα γενέθλια του ηγέτη της Κούβας ο οποίος τη Δευτέρα συμπλήρωσε 81 χρόνια ζωής.
Οι Αρχές εκτόξευσαν πυροτεχνήματα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τα οποία παρακολούθησαν χιλιάδες Κουβανοί από την παραλιακή λεωφόρο της Αβάνας.
Οι εορτασμοί ήταν σχετικά λιτοί αλλά αυτό συνέβαινε ακόμα και όταν ο Φ.Κάστρο ήταν υγιής και στην εξουσία.
Ο Φ.Κάστρο έχει μεταβιβάσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ Κάστρο.
Ο ηγέτης της Κούβας απουσιάζει από τη δημόσια ζωή της χώρας από τον Ιούλιο του 2006 οπότε και ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλονταν σε εγχείριση για ένα σοβαρό αλλά απροσδιόριστο πρόβλημα υγείας.
Έκτοτε εμφανίζεται σπάνια από την τηλεόραση αλλά σύμφωνα με τον Ρ.Κάστρο ο Φ.Κάστρο αναλαμβάνει «ολοένα εντονότερη δράση».
Ο εορτασμός των 80ων γενεθλίων του το 2006 μετακινήθηκε επίσημα στις 2 Δεκεμβρίου προκειμένου να βρεθεί χρόνος για την ανάρρωσή του αν και κάτι τέτοιο τελικά δεν συνέβη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- NBA: Με νέα ιστορική εμφάνιση του Ντόντσιτς, οι Λέικερς διέλυσαν τους Γουίζαρντς (vids, pics)
- Δένδιας για τα 30 χρόνια από τα Ιμια: Η Ελλάς τιμά τους νεκρούς της
- Τι είπε το ball boy της Μπενφίκα για την αγκαλιά με τον Μουρίνιο: «Την επόμενη μέρα έγινε χαμός στο σχολείο» (pics)
- Κικίλιας: Yπαρκτή η ανάγκη της ανανέωσης των πλοίων
- Αγρότες: Πανελλαδική σύσκεψη στις 4 Φεβρουαρίου – Πρόταση για συλλαλητήριο στην Αθήνα
- Σπανούλης για τα προβλήματα της Μονακό: «Πρέπει να λυθεί το πρόβλημα, αρκετά πια!»
