Εκλογές στο Λίβανο για την αντικατάσταση των δύο βουλευτών που δολοφονήθηκαν
Ανοιξαν την Κυριακή στο Λίβανο οι κάλπες για την επαναληπτική εκλογή των δύο βουλευτών, που δολοφονήθηκαν λόγω της κριτικής που ασκούσαν στη Δαμασκό. Τη μία έδρα διεκδικεί ο πρώην πρόεδρος του Λιβάνου, Αμίν Τζεμαγιέλ, ο γιος του οποίου δολοφονήθηκε.
30
Ολοκληρώθηκαν οι επαναληπτικές εκλογές στοΛίβανογια τηνεκλογήδύο βουλευτών σε αντικατάσταση αυτών πουείχαν δολοφονηθείπρόσφατα λόγω της κριτικής που ασκούσαν στη Δαμασκό.
Οι εκλογές γίνονται για να αναδειχθούν οι αντικαταστάτες του Ουαλίντ Έιντο και του πρώην πρωθυπουργού Πιερ Τζεμαγιέλ.
Τα επίσημα αποτελέσματααναμένονται αργά το βράδυ της Κυριακή ή νωρίς την Δευτέρα.
Ανεπίσημα στοιχεία δείχνουν ότι την μία από τις δύο έδρες, αυτή τηςΒηρυτού,έχει κερδίσει με ευκολία ο Μοχάμεντ αλ-Αμίντ Ιτανί, υποψήφιος με το κόμμα Σαάντ Χαρίρι.
Την επιτυχία του, όπως επισημαίνουνπαρατηρητές, ενίσχυσε και το ότι η Χεζμπολάχ δενπρότεινε φιλικό προς αυτήν υποψήφιο στην ίδια περιοχή.
Την δεύτερη έδραδιεκδικεί ο πατέρας του εκλιπόντος, πρώην πρόεδρος του Λιβάνου, Αμίν Τζεμαγιέλ, οι οπαδοί του οποίου συγκρούσθηκαν βίαια αυτή την εβδομάδα με υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Μισέλ Αούν.
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα δείχνουν ότι ηέδρα θα κερδηθεί οριακά. Μετά τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα και οι δύο πλευρές έσπευσαν να διακηρύξουν την νίκη τους.
Τζεμαγιέλ και Αούν αντιπαρατίθενται με σφοδρότητα εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για την εκλογή προέδρου. Την έδρα του Πιερ Τζεμαγιέλ διεκδικεί εκ μέρους του Ελεύθερου Πατριωτικού Κινήματος (FPM) ο Καμίλ Χούρι.
Ο Τζεμαγιέλ και οι σύμμαχοί του κατηγορούν άμεσα την Δαμασκό ότι βρίσκεται πίσω από την δολοφονία του γιου του και του Έιντο.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί της Κυριακής και έκλεισανστις 6 το απόγευμα. Η διαδικάσια εξελίχτηκε ομαλά, χωρίς ένταση ενώ η προσέλευση ήταν μεγάλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Σε μια Θεσσαλονίκη ντυμένη στα μαύρα, κάποιες πληγές παραμένουν ανοιχτές
- Ίμια: Συμπεράσματα και διαπιστώσεις
- Ο Αντετοκούνμπο… τρόλαρε εταιρεία προφυλακτικών στα social media: «Δουλεύει το προϊόν σας;» (pics)
- ΕΝΦΙΑ: Τελευταία ευκαιρία για διορθώσεις στο Ε9 ώστε να αποφύγετε «φουσκωμένο» ΕΝΦΙΑ
- «Η ευαλωτότητα είναι ντροπή»: 8 λόγοι που οι άνδρες δεν κάνουν ψυχοθεραπεία – Και γιατί θα έπρεπε
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Πέθανε ο σύντροφος της Πύρρος Αναγνωστόπουλος – Ήταν μαζί 27 χρόνια

