
Επ αυτοφώρω σύλληψη 20χρονου για ηλεκτρονική απάτη
Επ αυτοφώρω, μέσα σε Internet Cafe, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έναν 20χρονο, με την κατηγορία της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω Διαδικτύου.
28
Επ αυτοφώρω, μέσα σε Internet Cafe, συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έναν 20χρονο, με την κατηγορία της απάτης με ηλεκτρονικό υπολογιστή μέσω Διαδικτύου.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 20χρονος, χρησιμοποιώντας παράνομα και χωρίς εξουσιοδότηση, υπολογιστικά συστήματα αλληλογραφίας συγκεκριμένης εταιρίας, απέστειλε μήνυμα σε χρήστες του Διαδικτύου, το οποίο φερόταν, ψευδώς, ότι στάλθηκε από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του εξωτερικού.
Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό αυτό μήνυμα, οι παραλήπτες μπορούσαν να λάβουν από το ίδρυμα αυτό το χρηματικό ποσό των 221,65 δολαρίων, με την προϋπόθεση να καταθέσουν προκαταβολικά το ποσό των 3,26 δολλαρίων, ως έξοδα μεταφοράς.
Από την εξέταση των ηλεκτρονικών ιχνών του συλληφθέντα, διαπιστώθηκε ότι, ακολουθώντας ακριβώς την ίδια μεθοδολογία, στις 2 Αυγούστου, ο νεαρός είχε αποστείλει το ίδιο μήνυμα σε 400.000 ηλεκτρονικές διευθύνσεις-αποδέκτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Κις λορέν με σολομό και μπρόκολο
- Το τέλος της στρατιωτικής ισχύος; Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones θολώνουν τη γραμμή του μετώπου
- Σε τροχιά δυσμενούς σεναρίου η οικονομία της Ελλάδας – Αποκωδικοποιώντας κρίσιμους δείκτες
- Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά από εκατέρωθεν απορρίψεις των σχεδίων για τερματισμό του πολέμου
- Η επιστήμη βρήκε το «μυστικό» για την απόλυτη χαλάρωση
- Καιρός: Καλοκαιράκι από Δευτέρα – Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία




