
Αλμα κερδών για τη Nokia στο δεύτερο τρίμηνο χάρη στην κοινοπραξία με την Siemens
Απρόσμενη αύξηση κερδών εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων Nokia, καθώς την ωφέλησε σημαντικά η κοινοπραξία με την Siemens. Σε υψηλό τριετίας η μετοχή.
27
Απρόσμενη αύξηση κερδών εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η μεγαλύτερη, παγκοσμίως, κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων Nokia, καθώς την ωφέλησε σημαντικά η κοινοπραξία με την Siemens που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 2,83 δισ. ευρώ ή 72 σεντς/μετοχή, έναντι 1,14 δισ. ευρώ ή 28 σεντς/μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 28% στα 12,59 δισ. ευρώ.
Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 1,05 δισ. ευρώ σε πωλήσεις 12,97 δισ. ευρώ.
Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύθηκαν έως και 8,2% στα 22,30 ευρώ, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2004.
Από τις αρχές του έτους κερδίζει 33% και έχει επιτύχει την υψηλότερη απόδοση στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας.Η κεφαλαιοποίηση της έχει διαμορφωθεί σε 82 δισ. ευρώ περίπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κεφαλονιά: Έρευνα και για άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα – Τα κρίσιμα 24ωρα πριν τον θάνατο της 19χρονης
- «Ο Ποκουσέφσκι κινεί τις διαδικασίες για να πάρει ελληνικό διαβατήριο»
- Η Μαντόνα επιστρέφει στο Coachella 20 χρόνια μετά: Εμφάνιση- έκπληξη με Σαμπρίνα Κάρπεντερ
- Βουλγαρία: Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές
- Πώς οι Simpsons εξελίχθηκαν σε τηλεοπτικό φαινόμενο που διαμόρφωσε την παγκόσμια κουλτούρα και οικονομία
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Άρη στο ΣΕΦ – «Τελικός» παραμονής στη Γλυφάδα
