Νέες απειλές από την Αγκυρα για εισβολή στο βόρειο Ιράκ
Με εισβολή στο βόρειο Ιράκ απείλησε εκ νέου η Τουρκία, ζητώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν μέτρα κατά των Κούρδων ανταρτών. «Δεν θα διστάσουμε και δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός» δήλωσε σύμβουλος του Τούρκου πρωθυπουργού.
37
Με εισβολή στο βόρειο Ιράκ απείλησε εκ νέου η Τουρκία, ζητώντας από τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν μέτρα κατά των Κούρδων ανταρτών.
Οι τουρκικές δυνάμεις είναι έτοιμες να διεξάγουν επιχειρήσεις κατά του ΡΚΚ στο έδαφος του Ιράκ όπου έχει καταφύγει, είπε σε συνέντευξή του στην Sunday Telegraph ο Εγκεμέν Μπαγίς, στενός συνεργάτης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και σύμβουλός του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.«Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να το κάνουμε. Ελπίζουμε ότι οι σύμμαχοί μας θα αρχίσουν να κάνουν κάτι. Αλλά αν δεν κάνουν τότε δεν έχουμε πολλές επιλογές» δήλωσε για να προσθέσει: «Οι σύμμαχοί μας πρέπει να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αυτή την υπαρκτή απειλή».
Ο Εγκεμέν Μπαγίς προειδοποίησε επίσης ότι οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπ όψη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να εισβάλει στο Ιράκ ακόμη και εάν αυτή η κίνησή της τη φέρει σε σύγκρουση με την Ουάσινγκτον, η οποία φοβάται να μην αποσταθεροποιηθεί πολιτικά το κουρδικό βόρειο Ιράκ.
«Δεν θα διστάσουμε και δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός» κατέληξε ο Τούρκος αξιωματούχος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε μια Θεσσαλονίκη ντυμένη στα μαύρα, κάποιες πληγές παραμένουν ανοιχτές
- Ίμια: Συμπεράσματα και διαπιστώσεις
- Ο Αντετοκούνμπο… τρόλαρε εταιρεία προφυλακτικών στα social media: «Δουλεύει το προϊόν σας;» (pics)
- ΕΝΦΙΑ: Τελευταία ευκαιρία για διορθώσεις στο Ε9 ώστε να αποφύγετε «φουσκωμένο» ΕΝΦΙΑ
- «Η ευαλωτότητα είναι ντροπή»: 8 λόγοι που οι άνδρες δεν κάνουν ψυχοθεραπεία – Και γιατί θα έπρεπε
- Ζωζώ Σαπουντζάκη: Πέθανε ο σύντροφος της Πύρρος Αναγνωστόπουλος – Ήταν μαζί 27 χρόνια

