
Νέα τροπή στην υπόθεση του μακελειού στο Μπεσλάν
Μια διαφορετική εκδοχή από αυτή των ρωσικών Αρχών για το μακελειό στο σχολείο του Μπεσλάν δίνει ένα βίντεο που έφτασε στα χέρια των συγγενών των θυμάτων. Βάσει του νέου βίντεο, τις εκρήξεις στο μοιραίο σχολείο δεν προκάλεσαν τα όπλα των απαγωγέων, αλλά των αστυνομικών.
30
Μια διαφορετική εκδοχή από αυτή των ρωσικών Αρχών για το μακελειό στο σχολείο του Μπεσλάν δίνει ένα βίντεο που έφτασε στα χέρια των συγγενών των θυμάτων.
Σύμφωνα με το Reuters, από το βίντεο προκύπτει ότι τις εκρήξεις στο μοιραίο σχολείο δεν προκάλεσαν τα όπλα ή τα πυρομαχικά των Τσετσένων απαγωγέων, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις που εισέβαλαν στο γυμναστήριο.
Το ντοκουμένο έφτασε στα χέρια των μελών της Επιτροπής που έχει συσταθεί για την υπόθεση. Την Επιτροπή αποτελούν κυρίως οι μητέρες των μικρών μαθητών που βρήκαν τραγικό θάνατο το Σεπτέμβριο του 2004.
Ο αποστολέας του βίντεο παραμένει άγνωστος, ενώ δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από τις ρωσικές Αρχές.
Η σύλληψη ομήρων στο σχολείο του Μπεσλάν τερματίσθηκε με την επέμβαση των ειδικών ρωσικών δυνάμεων. Κατά την επιχείρηση αυτή έχασαν τη ζωή τους 332 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 186 παιδιά.
Ο Τσετσένος Νουρπάσι Κουλάγεφ, ο μοναδικός επιζών από την ομάδα που πραγματοποίησε την έφοδο στο σχολείο, καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ακτινογραφία των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Γερμανίας
- Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 74-82: «Διπλό» κορυφής για τους «ερυθρόλευκους»
- Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κόψει τον δρόμο προς τις καλύτερες δουλειές
- Παγκόσμια αποθέωση για τον Καραλή: Συγκλονιστικό βίντεο από τη διεθνή ομοσπονδία στίβου για την καριέρα του
- Διεθνής σάλος για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τις παραιτήσεις υπουργών
- Σοβαρό επεισόδιο έξω το σπίτι του Ισίδωρου Ντογιάκου – Κουκουλοφόροι αναποδογύρισαν ΙΧ και προξένησαν φθορές

