Αποζημίωση από το Σουδάν για την επίθεση κατά του USS Cole ζητεί αμερικανικό δικαστήριο
Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ζητεί από την κυβέρνηση του Σουδάν αποζημίωση ύψους 5,8 εκατ. ευρώ για τις οικογένειες των 17 ναυτικών που σκοτώθηκαν στην επίθεση κατά του αντιτορπιλικού USS Cole το 2000 στην Υεμένη.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ ζητεί από την κυβέρνηση του Σουδάν αποζημίωση ύψους 5,8 εκατ. ευρώ για τις οικογένειες των 17 ναυτικών που σκοτώθηκαν στην επίθεση κατά του αντιτορπιλικού USS Cole το 2000 στην Υεμένη.
Οι οικογένειες των νεκρών ναυτών απαιτούσαν αρχικά αποζημιώσεις ύψους 76 εκατ. ευρώ. Το δικαστήριο έκανε δεκτή μόνο την προσφυγή των οικογενειών για υλική ζημία και όχι για ηθική οδύνη.
Οι ενάγουσες οικογένειες υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση του Χαρτούμ παρείχε υποστήριξη, χρήματα και εκπαίδευση σε τρομοκράτες της Αλ Κάιντα για να πραγματοποιήσουν την επίθεση κατά του αντιτορπιλικού στο λιμάνι του Αντεν, στις 12 Οκτωβρίου 2000.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας