Επίσκεψη Σαρκοζί στη Λιβύη για την εκ νέου ένταξή της στη διεθνή κοινότητα
Επίσκεψη στη Λιβύη με σκοπό να την βοηθήσει να ενταχτεί στην διεθνή πολιτική σκηνή πραγματοποιεί την Τετάρτη ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συνοδευόμενος από τον υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ. «Θα έχω την ευκαιρία να τη βοηθήσω να ενταχθεί στη διεθνή κοινότητα», δήλωσε ο Ν.Σαρκοζί.
Επίσκεψη στη Λιβύη με σκοπό να την βοηθήσει να ενταχτεί στην διεθνή πολιτική σκηνή πραγματοποιεί την Τετάρτη ο Γάλλος πρόεδροςΝικολά Σαρκοζί συνοδευόμενος από τον υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ.
«Θα έχω την ευκαιρία να βοηθήσω τη Λιβύη να ενταχθεί στη διεθνή κοινότητα», δήλωσε ο Ν.Σαρκοζί κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνέντευξης Τύπου στο προεδρικό μέγαρο.
Ο Ν.Σαρκοζί ευχαρίστησε τον ηγέτη της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι που κατανόησε πόσο σημαντικό ήταν να ληφθεί η απόφαση για απελευθέρωση των «έξι». Προσέθεσε ότι «αν δεν είχε ληφθεί αυτή η απόφαση δεν θα μπορούσα να πραγματοποιήσω αυτό το ταξίδι κάτω από τις ίδιες συνθήκες».
Ο Νικολά Σαρκοζί διαβεβαίωσε ότι ούτε η Ευρώπη ούτε η Γαλλία κατέβαλαν την παραμικρή οικονομική βοήθεια στη Λιβύη. Ωστόσο, άφησε να εννοηθεί – χωρίς να αποκαλύψει περισσότερα – ότι μια φιλανθρωπική κίνηση του Κατάρ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επίλυση αυτής της υπόθεσης.
Επιπλέον, ο Ν.Σαρκοζί διαβεβαίωσε ότι μια ενδεχόμενη συμφωνία ανάμεσα στη Γαλλία και στη Λιβύη για συνεργασία στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας που προορίζεται για μη στρατιωτικούς σκοπούς, δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την υπόθεση αυτή.
«Σκέφτομαι εξίσου και τις 460 οικογένειες στη Λιβύη που έχουν παιδί μολυσμένο με AIDS» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος. «Κατανοώ την ταραχή που επικρατεί στη Λιβύη».
Η Λιβύη είχε ήδη αποφασίσει να εκδώσει στην Βουλγαρία τις πέντε νοσοκόμους και τον Παλαιστίνιο γιατρό που είχαν κατηγορηθεί από τις Αρχές τις Λιβύης ως υπεύθυνοι για τη μόλυνση εκατοντάδων παιδιών με τον ιό HIV.
Την Τρίτη επέστρεψαν με αεροσκάφος του γαλλικού κράτους συνοδευόμενοι από τη Σεσιλιά Σαρκοζί, το γενικό γραμματέα της γαλλικής προεδρίας, Κλοντ Γκεάν και την ευρωπαία επίτροπο για τις Εξωτερικές Σχέσεις, Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ. Στη Σόφια τους δόθηκε χάρη από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας