Προβάδισμα 7% της ΝΔ στην Α Αθηνών – Μπροστά το ΠΑΣΟΚ στη Β Αθηνών
Σημαντικό προβάδισμα 7,4%, παρά τις απώλειες, διατηρεί η ΝΔ στην Α Αθηνών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το διάστημα 18-29 Ιουνίου, δηλαδή πριν ξεσπάσουν οι μεγάλες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ προηγείται στη ΒΑθηνών.
38
Σημαντικό προβάδισμα παρά τις απώλειες διατηρεί η ΝΔ στην Α Αθηνών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το διάστημα 18-29 Ιουνίου, δηλαδή πριν ξεσπάσουν οι μεγάλες πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, το Σάββατο, το ΠΑΣΟΚ δεν φάινεται να καρπώνεται τις κυβερνητικές απώλειες, καθώς μεγάλο είναι το ποσοστό των πολιτών που δεν είναι ικανοποιημένοι από τη δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα ζητήματα ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 7,4% συγκεντρώνοντας το 33% στην πρόθεση ψήφου έναντι 25,6% του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα καλό είναι το ποσοστό του ΣΥΝ, ο οποίος φτάνει το 9,5%. Ακολουθεί το ΛΑΟΣ με 6,6%, ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 5,2%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 11, 4%.
Σε σχέση με έρευνα της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Φεβρουάριο, η ΝΔ σημειώνει απώλειες 1,5% και το ΠΑΣΟΚ χάνει 0,8%.
Από τους βουλευτές και τους πολιτευτές του κυβερνόντος κόμματος δημοφιλέστερος είναι ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ακολουθεί η πρόεδρος της Βουλής Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη και έπονται οι Πρ.Παυλόπουλος, Γ.Αλογοσκούφης, Γ.Βουλγαράκης, Ελ.Κουντουρά, Δ.Κωνσταντάρας. Μ.Γιαννάκου και Μ.Κοντού.
Στο ΠΑΣΟΚ προηγείται ο Κώστας Σκανδαλίδης, ακολουθεί η Σ.Ράπτη και έπονται οι Χρ.Παπουτσής, Αθ.Αλευράς, Γ.Αρσένης.
Μπροστά το ΠΑΣΟΚ στη ΒΑθηνών
Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ με 3,3% έναντι της ΝΔ καταγράφεται στη Β Αθηνών, σύμφωνα με γκάλοπ της ALCO για λογαριασμό του Έθνους της Κυριακής.
Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 32,2%, η ΝΔ 28,9%, το ΚΚΕ 10,1%, ο ΛΑΟΣ 5,1% και ο ΣΥΝ 4,9%.
Από το ΠΑΣΟΚ προηγούνται οι Ανδρέας Λοβέρδος (29,9%), Μιλένα Αποστολάκη (24,8%) και Πέτρος Εΰθυμίου (24,7%).
Από τη ΝΔ πρώτος ο Γεράσιμος Γιακουμάτος (24,3%) και ακολουθούν ο Ευ.Μεϊμαράκης (22,5%) και ο Μιχάλης Λιάπης (22,2%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγος του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
- Ρόκα: «Μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός με ξεκάθαρους στόχους» (vid)
- Voucher παιδικών σταθμών: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442