Πλήγμα για τον Μουσάραφ η επαναφορά ανώτατου δικαστικού στο Πακιστάν
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν αποφάσισε την επαναφορά του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Ιφτιχάρ Μοχάμεντ Τσόντρι. Η απόφαση αποτελεί ένα δυνατό χτύπημα ενάντια στον πρόεδρο της χώρας Περβέζ Μουσάραφ.
Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν αποφάσισε την επαναφορά του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Ιφτιχάρ Μοχάμεντ Τσόντρι. Η απόφαση αποτελεί ένα δυνατό χτύπημα ενάντια στον πρόεδρο της χώρας Περβέζ Μουσάραφ.
Ο Μουσάραφ απέπεμψε τον Ιφτιχάρ Τσόντρι πριν από τέσσερις μήνες με την «ύποπτη» κατηγορία της διαφθοράς. Η αποπομπή του ανώτατου δικαστή προκάλεσε έντονα επεισόδια στη χώρα, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 37 άτομα.
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε με ψήφους 10 προς τρεις να απαλλάξει τον Τσόντρι από τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας την αποπομπή του παράνομη.
Κι ενώ ο Μουσάραφ αντιμετωπίζει ένα έντονο κίνημα διαμαρτυρίας στη χώρα του, η κυβέρνηση, όπως και ο ίδιος ο πρόεδρος του Πακιστάν, δήλωσαν ότι θα σεβαστούν την απόφαση του δικαστηρίου.
Πολλοί πιστεύουν ότι πίσω από την αποπομπή του δικαστή κρύβονται πολιτικοί λόγοι, κάτι που η κυβέρνηση αρνείται.
Έξω από το δικαστήριο ήταν συγκεντρωμένο πλήθος που φώναζε «Φύγε Μουσάραφ». Οι διαμαρτυρίες εναντίον του προέδρου του Πακιστάν έχουν γίνει εντονότερες μετά και τις βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άτομα.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας