38

Αδυνατισμένος, αλλά σε καλή κατάσταση βγήκε το μεσημέρι της Παρασκευής από το Αρεταίειο νοσοκομείο ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Συγκινημένος στάθηκε για λίγα λεπτά στην έξοδο, για να απευθύνει τις ευχαριστίες στον κόσμο που τον στήριξε όσο βρισκόταν μέσα στο νοσοκομείο.

Είπε στην ολιγόλεπτη δήλωσή του: «Ατενίζω όλους τους χριστιανούς με αγάπη και έχετε την ευγνωμοσύνη μου για τις προσευχές σας. Είμαι εδώ. Στέκομαι στα πόδια μου. Είμαι ο Χριστόδουλός σας. Φεύγω από εδώ ευχαριστώντας όλους. Τώρα αρχίζει η δεύτερη φάση προετοιμασίας. Είμαι σίγουρος ότι στη νέα περιπέτεια όλοι σας θα σταθείτε στο πλευρό μου και όλα θα πάνε καλά».

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευαν στην κατοικία του στο Ψυχικό ο πρωτοσύγκελος Θωμάς Συνοδινός, οι διάκονοί του, ο μητροπολίτης Βρεστένης Θεόκλητος, ο διευθυντής της ΜΚΟ Αλληλεγγύη Δημήτρης Φουρλεμάζης και ο επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας.

Στην κατοικία του τον ανέμεναν δεκάδες ανθοδέσμες, ενώ ο ίδιος έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την αναχώρησή του στις Ηνωμένες Πολιτείες το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ