95

Ισχυρή έκρηξη την οποία προκάλεσε βομβιστής αυτοκτονίας, με τουλάχιστον 15 θύματα και 40 τραυματίες σημειώθηκε την Τρίτη στo Ισλαμαμπάντ κατά την διάρκεια πορείας που πραγματοποιούσαν δικηγόροι.

Η πορεία γίνονταν σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον καθαιρεθέντα δικαστικό του Ανώτατου Δικαστηρίου Ιφτικχάρ Μοχάμεντ Τσοντρί.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος έξω από δικαστικό μέγαρο και σε εξέδρα όπου θα μιλούσε ο πρώην δικαστής, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Στους τραυματίες περιλαμβάνονται και αστυνομικοί.

Ο ίδιος ο Τσοντρί ήταν σε μεγάλη απόσταση από τον χώρο της έκρηξης και δεν έπαθε τίποτα.

Η αστυνομία εξαρχής δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο επίθεσης αυτοκτονίας.

«Ολομέτωπη επίθεση στον δικαστή» χαρακτήρισε το αιματηρό περιστατικό ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου.

Το περιστατικό ενισχύει το κύμα βίας που πλήττει το Πακιστάν. Η κυβέρνηση της χώρας έχει έρθει σε ένοπλη σύγκρουση με εξτρεμιστικές ισλαμικές ομάδες με θύματα και από τις δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ απέπεμψε τον Τσόντρι στις 9 Μαρτίου, αλλά η απόφαση συνάντησε την άρνηση των δικηγόρων της χώρας οι οποίοι και επιδιώκουν την ανατροπή του καθεστώτος Μουσάραφ. Ο ίδιος ο Τσόντρι θεωρείται σύμβολο αντίστασης κατά του προέδρου.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται η ετυμηγορία της δίκης κατά του Μουσάραφ με κατήγορο τον Τσόντρι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press