
Στο φως υπόθεση Ελβετού… Ντιτρού με 1.000 σεξουαλικές επιθέσεις σε ανηλίκους
Σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε την Πέμπτη στη Ζυρίχη ένας 77χρονος πρώην δάσκαλος δημοτικού σχολείου, καθώς κρίθηκε ένοχος για περίπου 1.000 σεξουαλικές επιθέσεις σε 22 μαθητές, ηλικίας 13 έως 15 ετών.
71
Σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε την Πέμπτη στη Ζυρίχη ένας 77χρονος πρώην δάσκαλος δημοτικού σχολείου, καθώς κρίθηκε ένοχος για περίπου 1.000 σεξουαλικές επιθέσεις σε 22 μαθητές, ηλικίας 13 έως 15 ετών.
Πρόκειται για μία από τις πιο σοβαρές υποθέσεις παιδεραστίας που έρχεται στο φως τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία, σύμφωνα με τους δικαστές.
Ο 77χρονος, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο του 2006, κρίθηκε ένοχος για τις σεξουαλικές επιθέσεις που έκανε κατά το διάστημα από τον Ιανουάριο του 1995 και τον Ιούνιο του 2006 σε 22 μαθητές. Ο άνδρας προσέλκυε τα θύματά του στο διαμέρισμά του, προτείνοντάς τους χρήματα ή δώρα, προτού τα αναγκάσει σε άσεμνες πράξεις, μετέδωσε το ελβετικό πρακτορείο ειδήσεων ATS.
Η αστυνομία βρήκε στο διαμέρισμα πολλές φωτογραφίες ημίγυμνων θυμάτων του.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ομολόγησε, δεν έδειξε ποτέ μεταμέλεια ή τύψεις για τις πράξεις του. Αντίθετα, θεωρεί εαυτόν «μάρτυρα της δικαιοσύνης» και συγκρίνει τον εαυτό του με ιστορικές φυσιογνωμίες, όπως ο Γαλιλαίος, σημειώνουν επίσης οι Ελβετοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τα σενάρια ως το φινάλε της Euroleague: Πώς βγαίνει πρώτος ο Ολυμπιακός, μέχρι 6η θέση ο Παναθηναϊκός
- Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]
- Euroleague: Ο Μπαρτζώκας έγραψε ιστορία με 300 ματς στο πάγκο του Ολυμπιακού
- Ανάρπαστα μικρά και μεσαία διαμερίσματα
- Μπαρτζώκας: «Δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτό το ματς με τα επόμενα»


