Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Η Αλ Κάιντα είναι τόσο δυνατή όσο πριν την 11η Σεπτεμβρίου, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ

Η Αλ Κάιντα είναι τόσο δυνατή όσο πριν την 11η Σεπτεμβρίου, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται έκθεση υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία η Αλ Κάιντα αποτελεί σήμερα κίνδυνο εξίσου μεγάλο, όπως και τους μήνες πριν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Τις πληροφορίες διέψευσε ο Τζ.Ο.Μπους.

91

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται έκθεση υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία η Αλ Κάιντα αποτελεί τώρα κίνδυνο εξίσου μεγάλο, όπως και τους μήνες πριν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Τις πληροφορίες διέψευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ.Ο.Μπους.

Η εφημερίδα Washington Post επικαλείται έκθεση της κυβέρνησης Μπους, σύμφωνα με την οποία η Αλ Κάιντα έχει και έχει βρει ασφαλές καταφύγιο σε απομακρυσμένες περιοχές του Πακιστάν.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών είπαν την Τετάρτη στο Κογκρέσο ότι οι ενέργειες της Αλ Κάιντα, η χρηματοδότησή της και οι επικοινωνίες της έχουν αυξηθεί από τότε που εγκαταστάθηκε σε νέες βάσεις στο Πακιστάν.

Ο Μάικλ Τσέρτοφ, υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, είχε δηλώσει στην Chicago Tribune ότι η αίσθησή του είναι πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επίθεσης αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο την Πέμπτη είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για άμεση ή σε σύντομο χρονικό διάστημα επίθεση στο αμερικανικό έδαφος.

Αλλά και ο Τζορτζ.Ο.Μπους σε συνέντευξη Τύπου αρνήθηκε ότι η Αλ Κάιντα είναι σήμερα πιο δυνατή απ ότι ήταν πριν την 11η Σεπτεμβρίου. «Εξαιτίας της δράσης μας, η Αλ Κάιντα είναι σήμερα πιο αδύναμη απ όσο θα ήταν σε διαφορετική περίπτωση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Εξακολουθούν να είναι απειλή. Είναι ακόμα επικίνδυνοι και γιαυτό είναι σημαντικό να επιτύχουμε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και όπου αλλού τους βρούμε» είπε ο Τζ.Ο.Μπους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο