Χιόνι για πρώτη φορά μετά από 89 χρόνια στο Μπουένος Αϊρες
Στα άσπρα ντύθηκε η πρωτεύουσα της Αργεντινής ανήμερα της εθνικής εορτής της χώρας. Οι κάτοικοι του Μπουένος Αϊρες ξύπνησαν τη Δευτέρα για να δουν την πόλη στα λευκά, για πρώτη φορά από το 1918. Πάντως, η κακοκαιρία που πλήττει όλη τη χώρα έχει προκαλέσει το θάνατο 19 ατόμων.
30
Στα άσπρα ντύθηκε η πρωτεύουσα της Αργεντινής ανήμερα της εθνικής εορτής της χώρας. Οι κάτοικοι του Μπουένος Αϊρες ξύπνησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη για να δούν την πόλη ντυμένη στα λευκά. Ήταν το πρώτο χιόνι μετά από 89 χρόνια.
«Η γαλανόλευκη εθνική εορτή ήταν περισσότερο λευκή παρά γαλάζια» ήταν το σχόλιο της εφημερίδας La Nacion της πρωτεύουσας. Οι πολίτες χάρηκαν την αργία της 9ης Ιουλίου για να βγουν στους δρόμους και να τραβήξουν φωτογραφίες.
Όσο για την θερμοκρασία, ήταν μόλις 2 βαθμοί Κελσίου.
Ακόμα και οι τουρίστες δεν μπορούσαν να το πιστέψουν: Μία γυναίκα από τη Βενεζουέλα που ποτέ στη ζωή της δεν είχε δει χιόνι, έστελνε μηνύματα με το κινητό της στο Καράκας, περιγράφοντας την εμπειρία της.
Πάντως, η πρωτοφανής κακοκαιρία που πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας, έχει και την άλλη όψη: τουλάχιστον 19 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί ότι το κρύο θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες με το χιόνι να καλύπτει και άλλες περιοχές της Αργεντινής.
Στο νότο έχουν σημειωθεί θερμοκρασίες -17 βαθμών Κελσίου, πολύ κάτω από το φυσιολογικό για τη συγκεκριμένη περίοδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαρκογιαννάκη για «Βιολάντα»: Η κυβέρνηση διατυμπανίζει αύξηση ελέγχων – Ξέχασε ότι οι περισσότεροι είναι απομακρυσμένοι
- Σφοδρά καιρικά φαινόμενα από το βράδυ – Κατηγορίας 4 η βροχή που αναμένεται – Χάρτες
- Ντέιβιντ Μπόουι, προφήτης του χάους – Η μουσική θρησκεία του σε νέο βιβλίο
- Βιολάντα: Το προειδοποιητικό καμπανάκι, η μηχανική της καταστροφής και η αόρατη παγίδα
- LIVE: Μπράιτον – Έβερτον
- LIVE: Λιντς – Άρσεναλ
