89

Το πρώτο γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ πέτυχε ο Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος σταρ σκόραρε στο πρώτο φιλικό που έδωσε η «Ένωση» επί ολλανδικού εδάφος κόντρα στην ερασιτεχνική Εμστ, την οποία και κέρδισε με 11-0.

Ο Λορένθο Σέρα Φερέρ είδε τους παίκτες του να ξεμουδιάζουν σε ένα παιχνίδι, από το οποίο βεβαίως δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, λόγω της μικρής δυναμικής του αντιπάλου, όμως ξεχώρισε η πολύ καλή εμφάνιση του Ίβιτς. Τα πρώτα τους γκολ με την ΑΕΚ πέτυχαν και οι Αρουαμπαρένα και Ασκάρατε.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Φερέρ χρησιμοποίησε τους Αραμπατζή, Μπούρμπο, Ενσαλίβα, Αλβες, Χρόνη, Καφέ, Παππά, Ζούλιο Σέζαρ, Ιβιτς, Λυμπερόπουλο και Καπετάνο. Ο Ενσαλίβα χρησιμοποιήθηκε σε θέση στόπερ, κάτι που δεν αναμένεται να γίνει και στα επόμενα παιχνίδια, καθώς ο Ισπανός τεχνικός θέλησε να ξεκουράσει τον Τραϊανό Δέλλα, ο οποίος αντιμετώπισε ένα μικρό πρόβλημα τραυματισμού στην πρωινή προπόνηση.

Το πρώτο γκολ της χρονιάς για την «Ένωση» πέτυχε ο Βλάνταν Ίβιτς – ένας παίκτης που δεν υπολογίζεται από τον Φερέρ – στο 5 με αριστερό σουτ. Μάλιστα, ο Σέρβος μέσος έκανε χατ-τρικ, καθώς στο 33 πέτυχε το 2-0 και στο 45 το 5-0. Ενδιάμεσα είχε σκοράρει ο Ζούλιο Σέζαρ (3-0 στο 35 μετά από πολύ όμορφη κίνηση και ψιλοκρεμαστό πλασέ) και ο Παντελής Καπετάνος (4-0 στο 42). Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ιβιτς έπαιξε από… σπόντα, καθώς πήρε τη θέση του τραυματία Δέλλα.

Από τους 11 που χρησιμοποιήθηκαν στο πρώτο μέρος, πολύ καλή εντύπωση έκαναν οι Ίβιτς – που χρησιμοποιήθηκε στη φυσική του θέση, πίσω από τους επιθετικούς – Ζούλιο Σέζαρ και ο νεαρός Χρόνης, ενώ δύο γκολ που πέτυχαν οι Καπετάνος και Λυμπερόπουλος ακυρώθηκαν ως οφσάιντ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η είδηση ήταν φυσικά ο Ριβάλντο, ο οποίος φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της «Ένωσης» σε αγώνα, έστω και ανεπίσημης μορφής και πέτυχε και το πρώτου γκολ (στο 69 έκανε το 7-0 μετά από σέντρα του Κονέ).

Οι υπόλοιποι δέκα που έπαιξαν στο δεύτερο μέρος ήταν οι: Σορεντίνο, Ράμος, Γκέντσογλου, Ασκάρατε, Αρουαμπαρένα, Ζήκος, Κονέ, Τόζερ, Μαντούκα και Παυλής.

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, η «Ένωση» πέτυχε νωρίς-νωρίς γκολ με τον Αρουαμπαρένα στο 49 (6-0). Ο Ριβάλντο μετά το γκολ που πέτυχε, έδωσε τις ασίστ στο 8-0, το οποίο έκανε ένα άλλο νέο μεταγραφικό απόκτημα της «Ένωσης», ο Ασκάρατε στο 69, μετά από φάουλ του Βραζιλιάνου σταρ, αλλά και στο 9-0 που πέτυχε ο νεαρός Παυλής στο 75.

Τα δύο τελευταία γκολ για την ΑΕΚ πέτυχε ο Μαντούκα στο 86 και στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr