
Διαμαρτυρία πολιτών έξω από τη Βουλή για την καταστροφή της Πάρνηθας
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή για την καταστροφή της Πάρνηθας. Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρίας και κατέθεσαν συμβολικά ένα κλαδί στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αναδάσωση.
28
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στην αυθόρμητη πρόσκληση ανώνυμων νέων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τη Βουλή για την καταστροφή της Πάρνηθας.
Είναι η πρώτη φορά που πολίτες χρησιμοποιούν τις δυνατότητες των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου για να οργανώσουν κινητοποιήσεις.
Περισσότερα από 3.000 άτομα έδωσαν το «παρών» στις 7 το απόγευμα της Κυριακής μπροστά από το Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.
Εκεί, πολίτες κάθε ηλικίας κατέθεσαν συμβολικά ένα κλαδί από «διασωθέν δένδρο» της Πάρνηθας και άδειασαν αρκετές σακούλες γεμάτες καρβουνιασμένα κουκουνάρια και πευκοβελόνες.
Παράλληλα, οι συγκεντρωθέντες φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρίας για το θανάσιμο τραυματισμό του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου στο Λεκανοπέδιο.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στην Πάρνηθα: Το πρωί έγινε ποδηλατοδρομία από το τελεφερίκ, καθώς και οδοιπορικό από το Μον Παρνές έως την Αγία Τριάδα.
Σε όλες τις εκδηλώσεις κεντρικό αίτημα ήταν η επίσπευση της αναδάσωσης της καμένης γης στην Πάρνηθα.
Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα μέτρα του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αναδάσωση, τις αποζημιώσεις και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Παλλακίδα του καπιταλισμού» – Πώς οι New York Times έριξαν τη Λόρεν Σάντσεζ Μπέζος στη φωτιά
- Η Ισπανία χορηγεί νόμιμο καθεστώς σε μισό εκατομμύριο μετανάστες – Τι προβλέπει το διάταγμα
- Συμβουλές στον Κριστιάνο Ρονάλντο να μην ακολουθήσει τα βήματα του Μέσι
- Καρδίτσα: Βίντεο ντοκουμέντο με τους δύο ανήλικους δράστες λίγο μετά τη δολοφονία του γνωστού τραγουδιστή
- Ελλάδα και 17 ακόμη χώρες χαιρετίζουν τις συνομιλίες Ισραήλ και Λιβάνου – Καλούν σε αποκλιμάκωση
- Θα συνεχιστεί την Τετάρτη το παιχνίδι του Τσιτσιπά – Διεκόπη λόγω σκότους (1-1, vid)
