
Να κριθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη ζητά η υπεράσπιση στη δίκη της ΔΕΚΑ
Με την υποβολή ενστάσεων από την πλευρά της υπεράσπισης συνεχίστηκε η δίκη των επτά πρώην μελών του ΔΣ της ΔΕΚΑ. Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υποστηρίζουν ότι το δικαστήριο κρίνοντας τους κατηγορούμενους, κρίνει ουσιαστικά «αν απίστησε ή όχι υπουργός».
93
Με την υποβολή ενστάσεων από την πλευρά της υπεράσπισης συνεχίστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη των επτά πρώην μελών του ΔΣ της ΔΕΚΑ που κατηγορούνται για απιστία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.
Με την έναρξη της σημερινής διαδικασίας το δικαστήριο απέρριψε τις ενστάσεις της υπεράσπισης περί παύσης της ποινικής δίωξης λόγω αρνητικής δημοσιότητας για την υπόθεση, καθώς και αυτής περί μη επιτρεπτής μεταβολής της κατηγορίας μετά την ανάκριση και στο στάδιο της έκδοσης βουλεύματος.
Ακολούθως οι συνήγοροι των κατηγορουμένων υπέβαλαν ένσταση ζητώντας να κριθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη. Όπως είπαν οι συνήγοροι, για τις αγοραπωλησίες κινητών αξιών από την ΔΕΚΑ απαιτείται η έγκριση του υπουργού σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο της Επιχείρησης.
Έτσι, το δικαστήριο δεν γίνεται να αποφύγει κρίνοντας τους κατηγορούμενους να κρίνει «αν απίστησε ή όχι ο υπουργός», θέμα για το οποίο δεν έχει αρμοδιότητα.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί στην επόμενη συνεδρίασή του την Δευτέρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συμπαράσταση σε τρομοκράτες
- Καναδάς: Πάνω από 200 πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου
- ΗΠΑ: Το μαρούλι μιας αλυσίδας φαστ φουντ υπεύθυνο για την επιδημία διάρροιας
- Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτύπησαν σε νάρκες στη νότια διαδρομή του Ορμούζ – Διαψεύδει η CENTCOM
- Κόλπος του Αντεν: Σομαλοί πειρατές φέρονται να έχουν καταλάβει δεξαμενόπλοιο
- Ιταλία: Στη φυλακή ο κοσμηματοπώλης που δολοφόνησε τους ληστές του – Ζητά να του απονεμηθεί χάρη

