
Eνδείξεις σοβαρών αδικημάτων διαπιστώνει το πόρισμα Λιόγα στην υπόθεση των ομολόγων
Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών παρέδωσαν τα πορίσματά τους οι εισαγγελείς εφετών Λιόγας και Πεπόνης, που διενέργησαν την έρευνα για την υπόθεση των ομολόγων. Την Πέμπτη η Ολομέλεια Εφετών αποφασίζει για τις διώξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις σοβαρών αδικημάτων.
38
Στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Κολιοκώστα παρέδωσαν τα πορίσματά τους οι εισαγγελείς εφετών Λιόγας και Πεπόνης, οι οποίοι διενέργησαν την έρευνα για την υπόθεση των ομολόγων.
Το πόρισμα Λιόγα αφορά τις επενδυτικές συναλλαγές ασφαλιστικών ταμείων εντός του 2006, ενώ αυτό του κ. Πεπόνη σχετίζεται με αντίστοιχες συναλλαγές την περίοδο 1999 έως και 2005.
Για την κρίση των δύο εισαγγελέων θα ενημερωθεί η Ολομέλεια Εφετών που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 21 Ιουνίου, οπότε και αναμένεται να παραγγείλει την άσκηση ποινικής δίωξης για την υπόθεση και την ανάθεση της κύριας ανάκρισης σε εφέτη ανακριτή.
Στο έγγραφο του προς τον πρόεδρο της διοίκησης του Εφετείου κ. Φούκα για την σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, ο κ. Κολιοκώστας τόνιζε ότι από την έρευνα των εισαγγελέων για τα ομόλογα προκύπτουν ενδείξεις για τη διάπραξη σοβαρών αδικημάτων όπως της απάτης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, φοροδιαφυγής, εγκληματικής οργάνωσης κ.ά.
Η προκαταρκτική εξέταση για τα ομόλογα ξεκίνησε με εντολή του κ. Κολιοκώστα στον κ. Λιόγα στις 6 Μαρτίου με αφορμή μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει στην Εισαγγελία Εφετών η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για συναλλαγές του ΤΕΑΔΥ με την χρηματιστηριακή εταιρία Ακρόπολις. Τον Απρίλιο έλαβε εντολή για τη διερεύνηση προγενέστερων συναλλαγών Ταμείων ο κ. Πεπόνης με αφορμή επίσης μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την περίοδο 1999 έως και 2005.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Τα Στενά του Ορμούζ θα κλείσουν εάν δεν αρθεί ο αποκλεισμός των ΗΠΑ
- Γαλλία: Πέθανε η ηθοποιός Νάντια Φαρές – Είχε βρεθεί αναίσθητη σε πισίνα και νοσηλευόταν σε κώμα
- Ουκρανία: Η Ρωσία θα προσπαθήσει να εμπλέξει ξανά στον πόλεμο τη Λευκορωσία, εκτιμά ο Ζελένσκι
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Και γαλλικά υποβρύχια στο Αιγαίο
- Σε διαπραγματεύσεις ο Τραμπ με την εφορία των ΗΠΑ σε σχέση με αγωγή ύψους 10 δισ.
- Κεφαλονιά: Από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων φυγαδεύτηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι – Θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού