38

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης εισήχθη χειρουργείο του Αρεταίειου Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος. Η χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση στένωσης του αυλού του εντέρου αναμένεται να ολοκληρωθεί το μεσημέρι.

Ο κ. Χριστόδουλος εισήχθη στο χειρουργείο περί τις 7:30 το πρωί και μετά τον προεγχειρητικό έλεγχο άρχισε η επέμβαση. Δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο βρίσκονται επτά γιατροί όλων των ειδικοτήτων και κατά τις μέχρι στιγμής πληροφορίες όλα βαίνουν καλώς, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η επέμβαση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις 14:00 το μεσημέρι, οπότε και θα εκδοθεί επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Χρ.Στεφανάδης επισήμανε ότι η μετεγχειρητική πορεία θα είναι ανάλογη με τις συνθήκες της εγχείρισης. «Υπολογίζουμε να πάνε όλα κατ ευχήν» είπε πριν από την έναρξη της επέμβασης.

Πρόσθεσε ότι είναι καλή η κλινική και η ψυχολογική κατάσταση του αρχιεπισκόπου, ενώ επισήμανε ότι η επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί είναι συνηθισμένη, με εξαιρετικούς ρυθμούς επιτυχίας.

Τον αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν την Τρίτη η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη-Ψαρούδα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο πρώην Πειραιώς Καλλίνικος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ