Τον Ελβετό τερματοφύλακα, Ντιέγκο Μπενάλιο στέλνουν οι Πορτογάλοι στον Παναθηναϊκό
Δημοσιεύματα από την Πορτογαλία φέρνουν τον τερματοφύλακα, Ντιέγκο Μπενάλιο, στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού. Υποστηρίζουν ότι ο 24χρονος Ελβετός πορτιέρο της Νασιονάλ Μαδέιρα είναι στα υπόψη του «τριφυλλιού» και συνδυάζουν το γεγονός ότι στην πορτογαλική ομάδα είχε δουλέψει μαζί με τον Ζοζέ Πεσέιρο. Την αποχαιρετηστήρια συνέντευξη Τύπου δίνει την Παρασκευή ο Μουνιόθ.
Η αγορά της Πορτογαλίας θα απασχολήσει αρκετά τον Παναθηναϊκό στη φετινή μεταγραφική περίοδο, καθώς τόσο ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάσμινκο Βέλιτς, όσο και ο επίδοξος νέος προπονητής των «πρασίνων», Ζοζέ Πεσέιρο είναι άριστοι γνώστες τηςπορτογαλικής επικαιρότητας.
Δημοσιεύματα από την Πορτογαλία φέρνουν τον τερματοφύλακα, Ντιέγκο Μπενάλιο, στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού. Υποστηρίζουν ότιο 24χρονος Ελβετός πορτιέρο της Νασιονάλ Μαδέιρα είναι στα υπόψη του «τριφυλλιού» και συνδυάζουν το γεγονός ότι στην πορτογαλική ομάδα είχαν δουλέψει στο παρελθόν οι Ζοζέ Πεσέιρο και Εντουαρντίνιο, οι οποίοι αναμένεται να συνεργαστούν και στους «πράσινους». Eνώ γίνεται αναφορά και στην παρουσία του Γιάσμινκο Βέλιτς σε ρόλο τεχνικού διευθυντή.
Ο Ντιέγκο Μπενάλιο γεννήθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 1983 και έχει ύψος 1,93. Το καλοκαίρι του 2002 μετακινήθηκε από την Γκρασχόπερς στη Στουτγκάρδη. Στην Bundesliga αγωνίστηκε μέχρι το 2005 και στη συνέχεια αποκτήθηκε από τη Νασιονάλ Μαδέιρα. Στην εφετινή σεζόν αγωνίστηκε συνολικά σε 29 παιχνίδια (27 στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο UEFA), ενώ το συμβόλαιο του λήγει το 2009.
Αναλυτικά το δημοσίευμα:
«Ο Ελβετός διεθνής είναι στο δρόμο για μία εκ των τριών μεγάλων της Ελλάδας και κατά πάσα πιθανότητα αυτός είναι ο Παναθηναϊκό. Η μεταγραφή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σχεδόν δεδομένη. Ο ίδιος σύλλογος έχει προσλάβει τον Ζοζέ Πεσέιρο και τον Εντουαρντίνιο, δύο τεχνικούς που έχουν δουλέψει στο σύλλογο της Μαδέιρα. Επίσης, τεχνικός διευθυντής είναι ο Γιάσμικο Βέλιτς.
» Είναι σίγουρο ότι δεν υπάρχουν ακόμα υπογραφές, αλλά το ενδιαφέρον είναι δεδομένο. Ο Μπενάλιο πρέπει να φέρει και λεφτά στην Νασιονάλ, όμως το ύψος δεν μπορεί να υπολογιστεί. Υπήρχε έντονη φημολογία πριν λίγο καιρό ότι θα μεταγραφεί στην Πόρτο για να πάρει τη θέση του Βίκτορ Μπαΐα, όμως τελικά φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός του Πεσέιρο και του Εντουαρντίνιο θα είναι ο προορισμός του».
Παράλληλα, η Ακαντέμικα επιμένει όσον αφορά τον Νταμέ Ν Ντιογέκαι οι ιθύνοντες της ομάδας ισχυρίζονται ότι υπάρχει συμβόλαιο με την υπογραφή του ποδοσφαιριστή, στο οποίο υπήρχε η οψιόν ανανέωσης του για ακόμη δύο χρόνια. Επίσης, υπάρχει πρόθεση από την πλευρά της διοίκησης να προσφύγει στη FIFA.
Πάντως, στον Παναθηναϊκό δεν ανησυχούν για τις κινήσεις των Πορτογάλων, αφού η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν κάνει δεκτές τις ανανεώσεις των μονομερών συμβολαίων.
Στο μεταξύ, ο Βίκτορ Μουνιόθ θα δώσει την Παρασκευήστην Παιανία την αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου και θα αναφερθεί στην επτάμηνη παρουσία του στον Παναθηναϊκό. Πάντως, ισπανικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο ότι ο Βίκτορ Μουνιόθ είναι πιθανός αντικαταστάτης του Χοακίν Καπαρός στον πάγκο της Λα Κορούνια.
Η Γεωργία Νταγάκη μας προσκαλεί την Παρασκευή 24 Απριλίου σε ένα μουσικό ταξίδι που συμπυκνώνει 20 χρόνια δημιουργικής πορείας, αναζήτησης και εξέλιξης.