
Μικρή πτώση στο Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Μικρή πτώση σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, ακολουθώντας την πορεία των διεθνών αγορών μετά τις δηλώσεις του Αλ.Γκρίνσπαν για το ενδεχόμενο μεγάλης διόρθωσης του κινεζικού χρηματιστηρίου. Απώλειες στα blue chips, στο προσκήνιο η Cosmote.
27
Μικρή πτώση σημειώνει το Χρηματιστήριο την Πέμπτη, ακολουθώντας την πορεία των διεθνών αγορών μετά τις δηλώσεις του πρώην προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Αλαν Γκρίνσπαν για το ενδεχόμενο μεγάλης διόρθωσης του κινεζικού χρηματιστηρίου.
Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,40% στις 4.904,96 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 78,3 εκατ. ευρώ.
«Η ελληνική αγορά έχοντας προεξοφλήσει τα πολύ καλά αποτελέσματα τριμήνου έχει κινηθεί έντονα ανοδικά και δεν αποκλείεται να δούμε διορθωτικές κινήσεις κατά τη σημερινή ημέρα» ανέφερε η Beta Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στην Cosmote (+0,87% στα 23,30 ευρώ) εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης. Η εταιρείααναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 2,1% των καθαρών κερδών στα 76,8 εκατ. ευρώ.
Η μετοχή του ομίλου Μυτιληναίου κινείται σταθεροποιητικά (-0,06% στα 36,04 ευρώ) μετά τη μείωση 61,8% των καθαρών κερδών πρώτου τριμήνου στα 22,6 εκατ. ευρώ.
Σε αρνητικό πρόσημο είναι επίσης Μέτκα (-0,66% στα 15 ευρώ) και Αλουμίνιον της Ελλάδος (-0,82% στα 14,58 ευρώ).
Απώλειες σημειώνουν αρκετές τραπεζικές μετοχές, όπως η Alpha (-0,61% στα 22,80 ευρώ), η Εθνική (-0,19% στα 43,04 ευρώ) και η Κύπρου (-0,77% στα 12,90 ευρώ).
Κόντρα στο κλίμα κινούνται η 3Ε (+0,72% στα 33,54 ευρώ), το Υγεία (+3,74% στα 4,44 ευρώ), η Βιοτέρ (+3,01% σε 1,37 ευρώ) και η Dionic (+6,12% σε 1,04 ευρώ).
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,37%, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει πτώση 0,34% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 0,07%.
Από τις μετοχές που διακινούνται, 68 ενισχύονται, 140 υποχωρούν και 169 είναι αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από την κατσαρόλα στο τραπέζι: Ανακαλύψαμε γιατί στις γεύσεις και στις σχέσεις, όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο
- Πατέρας, μέντορας, είδωλο – Ο γιος του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για τον ήρωα του
- Οι Metallica έρχονται στην Αθήνα και η COSMOTE TELEKOM σου δίνει το «κλειδί» για το sold out live στο ΟΑΚΑ!
- Δημοκρατική στροφή ή παρένθεση; – Η συντριπτική ήττα του Όρμπαν και τα μηνύματα για την Ακροδεξιά
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Αρμάνι στο ΣΕΦ και «κλειδώνει» την πρώτη θέση στη regular season
- Μητσοτάκης για Κράτος Δικαίου: Δια-φυγή προς τα μπρος μέσω… θεσμικών αλλαγών – Οι τελευταίες γραμμές άμυνας του Μαξίμου

