
Αίνιγμα με Ερνάντεθ στον Αρη που θέλει δανεικούς τους Ντος Σάντος και Κάλβο
Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το μέλλον του Κίκε Ερνάντεθ στην τεχνική ηγεσία του Αρη. Επισήμως αναφέρεται ότι οι «κίτρινοι» έχουν την οψιόν για την ανανέωση του συμβολαίου με τον Ισπανό τεχνικό, τονίζοντας όμως ότι ο τρόπος λειτουργίας του συλλόγου θα παραμείνει αναλλοίωτος. Πρόταση για δανεισμό των Ντος Σάντος και Κάλβο καταθέτει ο Αρης στην Μπαρτσελόνα.
89
Οι απόψεις διίστανται σχετικά με το μέλλον του Κίκε Ερνάντεθ στην τεχνική ηγεσία του Αρη. Επισήμως αναφέρεται ότι οι «κίτρινοι» έχουν την οψιόν για την ανανέωση του συμβολαίου με τον Ισπανό τεχνικό, τονίζοντας όμως ότι ο τρόπος λειτουργίας του συλλόγου θα παραμείνει αναλλοίωτος.
Ο Αρης από το περσινό καλοκαίρι χάραξε μια διαφορετική τακτική για τα δεδομένα των ελληνικών ομάδων. Η διοίκηση σε συνεργασία με τον τεχνικό διευθυντή (Μαζίνιο), αλλά και ανθρώπους (Μανούελ Φερέρ) που εμπιστεύεται (κρίνοντας ότι γνωρίζουν την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και μέσα από τα χρόνια προϋπηρεσίας τους έχουν την εμπειρία για να κάνουν καλές επιλογές) επιλέγει τη βάση των παικτών που θα στελεχώσουν το αγωνιστικό τμήμα κι εν συνεχεία τον προπονητή που θα διαχειριστεί αυτό το υλικό.
Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε με τον Γκιγέρμο Όγιος, κάτι ανάλογο ξεκαθάρισε η διοίκηση στον Κίκε Ερνάντεθ όταν ξεκίνησε η συνεργασία τους. Ο ισπανός αποδέχθηκε τον συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και όλα έδειχναν ότι η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί. Ο Ερνάντεθ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αινιγματικός στην τελευταία του ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές, αφού εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξε ότι δεν είναι βέβαιη η παραμονή του στην ομάδα. Αυτομάτως, δόθηκε το περιθώριο για την ανάπτυξη διαφόρων σεναρίων, επί των οποίων όμως η διοίκηση αρνείται να πάρει θέση.
Ως εκ τούτου, τρία ενδεχόμενα είναι πιθανά.
Πρώτον: Ο Κίκε Ερνάντεθ αναθεώρησε τις απόψεις του και δεν σκοπεύει να αποδεχθεί τον ρόλο του διαχειριστή του υλικού, αλλά θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη στελέχη του αγωνιστικού τμήματος.
Δεύτερον: Ο ισπανός δέχθηκε πρόταση από ομάδα της πατρίδας του και δίνει προτεραιότητα στην περίπτωση του επαναπατρισμού.
Τρίτον: Ο Αρης δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το κατά πόσο θέλει να συμπορευτεί με τον Κίκε Ερνάντεθ, για αυτό δεν μπήκε μέχρι στιγμής σε διαδικασία ενημέρωσης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Επί της ουσίας, καθένα από τα τρία σενάρια έχει τις ίδιες πιθανότητες. Οι επιτελείς του Αρη ανεπίσημα υποστηρίζουν ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα αντικατάστασης του προπονητή» χωρίς όμως να θελήσουν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Πάντως, δεν θα αλλάξουν τακτική.
Ο Αρης θα προχωρήσει στην υλοποίηση των μεταγραφικών στόχων, θα στελεχώσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό το αγωνιστικό τμήμα κι εν συνεχεία θα έχει επικοινωνία με τον Κίκε Ερνάντεθ, αν μέχρι τότε ο έμπειρος ισπανός προπονητής είναι διαθέσιμος και αποδέχεται ασφαλώς τους όρους που θέτει η διοίκηση.
Για κάποιους, αυτή η τακτική ενδεχομένως να μην θεωρείται η πλέον ενδεδειγμένη, όπως όμως εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107.4», ο Γιάννης Κόντης:
«Ένας προπονητής μπορεί να κάτσει δύο μήνες και να φύγει. Στη συνέχεια ο επόμενος μπορεί να πει ότι δεν του κάνουν οι παίκτες. Επειδή λοιπόν οι διοικήσεις μένουν, στον Αρη εφαρμόζεται πιστά αυτό το μοντέλο, όπου την ευθύνη για τους παίκτες την έχει η διοίκηση».
Μέσα στη λίστα των παικτών που θέλουν οι «κίτρινοι» εντάσσονται και δύο παίκτες που σχετίζονται με τη Μπαρτσελόνα. Ο 17χρονος Τζιοβάνι Ντος Σάντος αποτελεί τον διακαή πόθο του Αρη και σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεσή του βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.
Κι αυτό διότι, το ενδεχόμενο προαγωγής του στην πρώτη ομάδα δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ενώ η Μπαρτσελόνα δεν σκοπεύει να τον παραχωρήσει ως δανεικό σε κάποια ισπανική ομάδα. Ως εκ τούτου, η πρόταση του Αρη για τον δανεισμό του αθλητή (και με εγγυημένο χρόνο συμμετοχής) έχει τύχη.
Οριστική εξέλιξη αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Κάτι ανάλογο ισχύει και στη περίπτωση του μεσοεπιθετικού Τόνι Κάλβο. Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στη Μπαρτσελόνα και ο Αρης έχει καταθέσει πρόταση για δανεισμό του αθλητή με τη προοπτική αγοράς των δικαιωμάτων του το επόμενο καλοκαίρι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Η «έκρηξη» της AI απειλεί τις τράπεζες
- Η Βουλγαρία ψηφίζει την Κυριακή με τον πρώην πρόεδρο Ράντεφ να προηγείται στις δημοσκοπήσεις
- Το Ιράν επιβεβαιώνει πως επιτέθηκε στο Ιρακινό Κουρδιστάν
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις


