Διαφάνεια στα οικονομικά των δικαστών ζητά η Ένωση Εισαγγελέων
Η Ένωση Εισαγγελέων επαναφέρει την πρόταση για πλήρη έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των λειτουργών του κράτους και κατάργηση του οικονομικού απορρήτου. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η κριτική για τα οικονομικά των δικαστικών θα πρέπει να συνοδεύεται από αποδείξεις.
36
Η Ένωση Εισαγγελέων επαναφέρει την πρόταση για πλήρη έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των λειτουργών του κράτους και κατάργηση κάθε είδους οικονομικού απορρήτου. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η κριτική για τα οικονομικά των δικαστικών θα πρέπει να συνοδεύεται από αποδείξεις.
Αναφορικά με το την υπόθεση του προέδρου του Αρείου Πάγου, Ρωμύλου Κεδίκογλου, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Δευτέρα:
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη για το γεγονός ότι, με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, η Δικαιοσύνη γίνεται και πάλι αντικείμενο δημόσιων δυσμενών σχολίων, με αρνητικές συνέπειες για το κύρος και την αξιοπιστία της».
»Αναντίρρητα η καλόπιστη κριτική και ο έλεγχος όλων των λειτουργών του κράτους -αυτονόητα και των δικαστικών λειτουργών- αποτελούν όρους αποδεκτούς, αλλά και επιβαλλόμενους στα πλαίσια της δημοκρατίας μας. Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι εφόσον η κριτική και ο έλεγχος έχουν επιπτώσεις στο κύρος θεμελιωδών θεσμών, θα πρέπει να ασκούνται με ιδιαίτερη προσοχή και να συνοδεύονται από σαφώς καθορισμένα αποδεικτικά στοιχεία».
»Ανεξάρτητα από την συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λειτουργική και οικονομική κατάσταση όλων των κρατικών λειτουργών θα πρέπει να διέπεται από απόλυτη διαφάνεια […] Για το λόγο αυτό, επαναφέρουμε, για μια ακόμη φορά, την πρόταση -που κατ’ επανάληψη από το έτος 2004 έχουμε δημόσια διατυπώσει με τρόπο αναλυτικό, αλλά δυστυχώς παραμένει αναπάντητη από το σύνολο των αρμόδιων πολιτικών φορέων- για ουσιαστικό και πλήρη έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης όλων των λειτουργών του κράτους και κατάργηση γι’ αυτούς κάθε είδους οικονομικού απορρήτου έναντι οποιουδήποτε τρίτου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ουκρανία: 2 νεκροί και 8 τραυματίες σε ρωσικά πλήγματα στην Οδησσό
- Το Ιράν ανταποδίδει τα πλήγματα των ΗΠΑ με επιθέσεις σε εγκαταστάσεις τους στο Κουβέιτ και το Μπαχρέιν
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)








































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442