89

Παίζοντας με πολλές αλλαγές και με το μυαλό στον μεγάλο τελικό της Αθήνας, η Μίλαν ηττήθηκε με 3-2 στο «Σαν Σίρο» από την αδιάφορη Ουντινέζε, έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League. Εκτός 18άδας οι βασικοί των «ροσονέρι», ώστε να είναι φρέσκοι για τον τελικό της Αθήνας.

Η Μίλαν δεν είχε κανέναν βασικό στην ενδεκάδα της, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο νεαρός Γκρίμι και όλα τα αστέρια της ήταν εκτός 18άδας.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Μαλεζάνι επωφελήθηκε του γεγονότος και κυνήγησε τη νίκη. Έτσι, μόλις στο 10ο λεπτό ο Ασαμόα άνοιξε το σκορ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η Μίλαν αντέδρασε και ανέβασε την απόδοσή της. Στο 13 το σουτ του Ολιβέιρα έξω από την περιοχή ανάγκασε σε δύσκολη απόκρουση τον Ντε Σάνκτις, ενώ στο 15 το σουτ του Μποριέλο πέρασε λίγο άουτ.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε στο 35, με τον Γκουρκίφ, που δεν είχε ξανασκοράρει σε αγώνα του Campionato.

Στο 53 η Ουντινέζε πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ, όταν ο Στοράρι απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μουντάρι, η μπάλα έφτασε στον Ντι Νατάλε και αυτός σε κενό τέρμα δε δυσκολεύτηκε να πετύχει το 2-1.

Η απάντηση της Μίλαν ήταν άμεση. Στο 56 ο Γκουρκίφ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο Κοστακούρτα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, κάνοντας το σκορ 2-2.

Οι παίκτες του Αλμπέρτο Μαλεζάνι δεν το έβαλαν κάτω ούτε αυτή τη φορά και προηγήθηκαν με 3-2 στο 61, με σουτ του Μπαρέτο.

Αυτή τη φορά η Μίλαν δεν μπόρεσε να αντιδράσει και το 2-3 παρέμεινε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Παρά τη νίκη της, η Ουντινέζε δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα καλύτερο από μία θέση στη μέση της βαθμολογίας, ενώ η Μίλαν έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League, αν και δεν αποκλείεται να συμμετάσχει σε αυτό και ως κάτοχος, αν νικήσει τη Λίβερπουλ στον τελικό του ΟΑΚΑ.

Χαρακτηριστικό της αναμέτρησης είναι το γεγονός ότι ο Αλεσάντρο Κοστακούρτα αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλλα της ομάδας που τον ανέδειξε. Ο 41χρονος (ε.γ. 1966) αμυντικός ξεκίνησε βασικός στην αναμέτρηση, κάτι το οποίο ήταν γνωστό πριν την έναρξη του αγώνα, αφού με αυτό τον τρόπο ο τεχνικός της ομάδας, και πρώην συμπαίκτης του, Κάρλο Αντσελότι, θέλησε να τον τιμήσει στο αποχαιρετστήριο παιχνίδι του.

Μάλιστα ο Κοστακούρτα χρίσθηκε και σκόρερ. Δύο λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε από τον Νταβίντε Ντι Τζενάρο, ο οποίος έχει γεννηθεί το 1988 και κάλιστα θα μπορούσε να είναι… γιός του! Ο Κοστακούρτα θα αναλάβει χρέη βοηθού του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της Μίλαν με τη λήξη της φετινής σεζόν.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

Αταλάντα-Ιντερ

Κάλιαρι-Ρόμα

Κιέβο-Ασκολι

Έμπολι-Ρετζίνα

Λάτσιο-Πάρμα

Μεσίνα-Φιορεντίνα

Παλέρμο-Σιένα

Σαμπντόρια-Κατάνια

Τορίνο-Λιβόρνο

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 36 αγώνες)

Ιντερ 93 -Πρωταθλήτρια

Ρόμα 72
—————-
Λάτσιο 61

Μίλαν 61 -37αγ.
—————
Φιορεντίνα 54

Εμπολι 53

Παλέρμο 52
—————
Αταλάντα 49

Σαμπντόρια 46

Ουντινέζε 46 -37αγ.

Λιβόρνο 39

Τορίνο 39

Πάρμα 38

Κατάνια 38

Σιένα 37

Κάλιαρι 37

Ρετζίνα 36
—————-
Κιέβο 36

Μεσίνα 25

Ασκολι 24

* Εχουν αφαιρεθεί 11 βαθμοί από τη Ρετζίνα, 15 από τη Φιορεντίνα, 8 από την Μίλαν, 3 από την Λάτσιο και 1 από την Σιένα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ