
Πρόταση να δικαστεί και πάλι ο Ι.Γιοσάκης για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας
Να δικαστούν εκ νέου οι Ιάκωβος Γιοσάκης, Κώστας Νόου και Κύριλλος Σταυρόπουλος για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Χρυσός προτείνοντας να γίνει δεκτή αίτηση αναίρεσης κατά της αθωωτικής απόφασης.
38
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Χρυσός πρότεινε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, με την οποία αθωώθηκαν ο προφυλακισμένος αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ο ηγούμενος Κώστας Νόου και ο μοναχός Κύριλλος Σταυρόπουλος για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα.
Ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει ουσιαστικά να δικαστούν οι κληρικοί και πάλι για κακουργηματική διακεκριμένη υπεξαίρεση, καθώς η απόφαση με την οποία αθωώθηκαν έχει ελλιπή και πλημμελή αιτιολογία, αλλά και εσφαλμένη εφαρμογή ουσιαστικών ποινικών διατάξεων.
Ακόμα, ο αντεισαγγελέας τονίζει πως η κρίση των εφετών ότι δεν τελέστηκε η κλοπή των αρχαίων είναι γενική και αφηρημένη.
Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Μάρω Κοντού
- Πολύνεκρο δυστύχημα στο Περού – Φορτηγάκι έπεσε σε γκρεμό, σκοτώθηκαν 14 άτομα
- Οι αισιόδοξοι ζουν έως και 8 χρόνια περισσότερο;
- Καιρός: Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες σήμερα στην επικράτεια – Καταιγίδες στα βόρεια ορεινά
- Η αληθινή γεωγραφία της Οδύσσειας: Οι χάρτες, οι μύθοι και το διαχρονικό μυστήριο του ταξιδιού του Οδυσσέα
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξέρει: Μέσα στην προπόνηση του σταρ του ποδοσφαίρου

