
Σχόλια του Economist για τον ρόλο του Γ.Παπανδρέου στη Σοσιαλιστική Διεθνή
Μια ανάλυση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επιχειρεί ο Economist με αφορμή την πρόσφατη ήττα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ενώ κάνει αναφορά στον Γ.Παπανδρέου, λέγοντας ότι έχει την εμπειρία «να τραβήξει τους σκληροπυρηνικούς σοσιαλιστές στη νέα εποχή».
38
Μια ανάλυση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς επιχειρεί το βρετανικό περιοδικό Economist με αφορμή την πρόσφατη ήττα της Γαλλίδας σοσιαλίστριας Σεγκολέν Ρουαγιάλ, ενώ αναφέρεται και στον ρόλο του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου.
Στο άρθρο με τίτλο «The peoples flag is palest pink» (σε ελεύθερη μετάφραση «Ξεθώριασε η λαϊκή σημαία») αναφέρεται πως η ίδια η λέξη σοσιαλισμός, που εισήλθε στο λεξιλόγιο κατά την άγρια εποχής της εκβιομηχάνισης στον 19ο αιώνα, ίσως έχει εξελιχθεί σε «εκλογικό πρόσκομμα» κατά τον 21ο αιώνα.
Ωστόσο, τονίζεται στο άρθρο, ένας άνθρωπος που έχει την εμπειρία «να τραβήξει τους σκληροπυρηνικούς σοσιαλιστές στη νέα εποχή» είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Κάνοντας αναφορά στο προφίλ του κ. Παπανδρέου αναφέρει: «Έλληνας σοσιαλιστής και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ένας άνδρας με αρκετή εμπειρία στο να μεταφέρει τους άκαμπτους σοσιαλιστές στη σύγχρονη εποχή. Το ΠΑΣΟΚ, με ιδρυτή τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο σφοδρός αντιαμερικανισμός του οποίου τον κατέταξε στο ριζοσπαστικό άκρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έχει μετατραπεί σε υπέρμαχο υψηλών στόχων, όπως είναι η διεύρυνση της ΕΕ και η συμφιλίωση με τους Βαλκάνιους γείτονες, περιλαμβανομένης της Τουρκίας.»
» Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς πέρυσι, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει καλλιεργήσει καλύτερες σχέσεις με τους Αμερικανούς Δημοκράτες, οι οποίοι, ακόμα και στην πλέον ριζοσπαστική εκδοχή τους δε χρησιμοποιούν ποτέ τη λέξη που αρχίζει από σ\, αλλά και με το κυβερνών ινδικό Κόμμα του Κογκρέσσου, το οποίο έχει με τον καιρό γίνει λιγότερο σοσιαλιστικό.
» Αν κάποιος μπορεί να μεταμορφώσει τη Σοσιαλιστική Διεθνή, αυτός είναι ο άνδρας που τα πάει καλά με τους απαθείς Σκανδιναβούς τύπους, έχοντας περάσει τα εφηβικά του χρόνια στη Σουηδία, αλλά και που κατανοεί επίσης τις χώρες στις οποίες, για ιστορικούς λόγους, ο σοσιαλισμός έχει ακόμα απήχηση, όπως για παράδειγμα στη Χιλή, πατρίδα του γγ της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λούις Αγιάλα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης λέγοντας «ευχαριστώ»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 25χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονική επίθεση στην οικία Νέστορα
- Parasocial breakup: Το τέλος της «σχέσης» μας με ένα influencer θυμίζει χωρισμό;
- Συντάξεις: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι Αύγουστο και Σεπτέμβριο
- Η εικόνα στη βραχυχρόνια μίσθωση: Λιγότερα Airbnb, ακριβότερες διακοπές
